ИЗДВОЈЕНОНовости

ДРУЖЕЊЕМ УКАЗАЛИ НА ЗНАЧАЈ ОБИЉЕЖАВАЊА ДАНА РЕПУБЛИКЕ

Дружењем испред Центра за културу вечерас су Млади социјалдемократи започели обиљежавање Дана Републике Српске у Дервенти.

Дан Републике Српске обиљежава се сутра, 9. јануара, када је прије 28 година Српска рођена.

Са вечерашњег скупа, којем је присуствовало и општинско руководство дервентског СНСД-а на челу са предсједником одбора и начелником општине Милорадом Симићем и народним послаником Игором Жунићем, поручен оје да обиљежавање овог значајног датума у Српској не представља инат, већ љубав.

Предсједница Младих СНСД-а Дервента Маја Пјерановић казала је да се нада да ће ово окупљање постати традиција.

  • Млади социјалдемократи широм Српске окупили су се да на овакав или сличан начин обиљеже Дан Републике. Срећна сам што је и Дервента вечерас, такође, дио ове приче. Из Дервенте смо послали јасну поруку да обиљежавање Дана РС није инат, већ љубав и да је наша Република вјечна. Сигурна сам да ће ово дружење у организацији Младих социјалдемократа постати традиција – истакла је Пјерановићева.

Присутни су се придружили и молебану и литији које је као подршку вјерном народу Црне Горе организовала Црквена општина Дервента у Саборном храму.

Обиљежавање Дана Републике у Дервенти биће настављено сутра поменом погинулим борцима Војске РС и полагањем вијенаца на централном спомен – обиљежју у 10.30 часова, а потом слиједи пријем у Центру за културу за представнике јавног живота који организује начелник општине Милорад Симић.

Централна прослава биће одржана сутра у Бањалуци дефилеом на Тргу Крајине и свечаном академијом у Спортској дворани Борик.

Related posts

ИНТЕРВЈУ МИЛОРАД СИМИЋ: НА ПРАВОМ СМО ПУТУ

admin

ТРИВИЋ: ОЧЕКУЈЕМО ЂАКЕ У КЛУПАМА

admin

ДЕРВЕНТСКИ ЛИСТ ПРВИ ЈЕ ЗАВИРИО У НОВИ ДИО „ТРОЛА“ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još