ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАЛИХЕ КРВИ ДОПУЊЕНЕ СА 100 ДОЗА

Друга овогодишња акција добровољног даривања крви још једном је показала да у Дервенти станује хуманост захваљујући којој је прикупљено 100 доза драгоцјене течности.

Акцији, која је одржана у Центру за културу, уз придржавање мјера заштите од корона вируса, одазвало се 120 добровољних давалаца, а међу њима био је и припадник Оружаних снага БиХ и редовни давалац Мунир Скендер који је крв даровао 37. пут.

– Овај чин за мене има велико значење, јер то чиним да помогнем некоме. Крв је извор живота и ово је још један од начина како да помогнемо једни другима – рекао је Скендер, а по девети пут крв је добровољно даровао и Стефан Трњанац те истакао да се на овакве акције одазива из хуманог разлога.

Даваоци Бојан Радановић и Елдин Латифовић позвали су и остале суграђане да се одазову акцијама добровољног даривања крв и тиме помогну онима којима је крв потребна.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић изразио је захвалност свим даваоцима који се редовно одазивају акцијама и истрајавају у хуманости.

– Желим да се захвалим и локалној управи на финансијској подршци при организацији акције даривања крви, те руководству Центра за културу на уступљеном простору за ову активност како би могли да предузмемо све препоручене епидемиолошке мјере – рекао је Кујунџић.

Једној од најзначајнијих активности дервентске организације Црвеног крста присуствовао је и замјеник начелника Синиша Јефтић истакавши да се ради о значајној и хуманој акцији.

– Уз све епидемиолошке мјере настојимо одржати континуитет ове активности. И поред епидемиолошких мјера, редовни даваоци крви су се одазвали акцији и велико им хвала за то. Посебно желим да се захвалим свима који нису посустали у хуманости – казао је Јефтић.

ЗАЛИХЕ

Љекар трансфузијске медицине Божидара Славујевића значај оваквих акција је огроман и даваоци свих крвних група су добродошли.

– Недавно смо били у кризи са крвном групом нула, али сад су почеле јесење акције и ситуација се поправља, јер су залихе тренутно задовољавајуће – рекао је др Славујевић.

Related posts

На привредну смотру стиже више од стотину излагача

admin

„МИКРОФИН“ ОПРЕМИО МУЛТИМЕДИЈАЛНУ УЧИОНИЦУ

admin

Враћа се новогодишња еуфорија

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još