ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

Побједници конкурса за најљепши ћирилични рукопис у 2021. години, који је расписало Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Дервенте, су Биљана Катанић из Горњих Церана, Александра Јеремић из Модриче и Марина Пајкановић из Бањалуке.

Одлучио је то четворочлани жири који су чинили Зденко Бећаревић, Вујадин Малешевић, Далиборка Малешевић и Јованка Миловановић, а на конкурс су пристигла укупно 94 рада.

Друго мјесто, према мишљењу комисије за избор, заслужили су Лука Цвијић из Бањалуке, Марија Јефтић из Мишковаца те сестре Нађа и Софија Ковачевић из Власенице, док су се Сара Гојић из Хан Пијеска, Марко Калаба из Прњавора о Ленка Печеница – Ковачевић захваљујући својим радовима обрели на трећем мјесту.

Из градског одбора СПКД „Просвјета“ захвалили су се свим учесницима конкурса те најавили да награде побједницима бити уручене 22. маја у Центру за културу од 19 часова.

Related posts

Предшколци се сутра приредбом опраштају од вртића

admin

Такмичење у риболову и пикаду у недјељу

admin

Зори Соларевић друго мјесто на шаховском такмичењу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još