ИЗДВОЈЕНОХроника

Пронађено 440 стабљика индијске конопље

У оквиру полицијске акције „Плантажа 2022“ полицијски службеници Полицијске станице Дервента заједно са припадницима Сектора криминалистичке полиције и Јединице жандармерије Полицијске управе Добој у уторак претресли више локација на подручју града гдје су, између осталог, пронашли 440 стабљика зелене боје које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље, а три особе су приведене.

На основу наредбе Основног суда Дервента извршен је претрес лица, куће и помоћних објеката, а код лица иницијала А.Л. из Дервенте пронађено је и одузето укупно 440 стабљика зелене боје које својим изгледом асоцирају на стабљике индијске конопље.

– Код лица З.Е. приликом претреса пронађено је и одузето  99 сјеменки које својим изгледом асоцирају на сјеменке индијске конопље и мобилни телефон марке „iPhone”. Лица иницијала А.Л. и З.Е. су лишена слободе због основа сумње да су извршила кривична дјела „Недозвољена призводња и промет опојних дрога. Лице иницијала З.Е. је након извршене криминалистичке обраде  пуштено на слободу, док је лице иницијала  А.Л. уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој – саопштено је из Полицијске управе Добој.

Поред тога, извршен је претрес лица, куће и помоћних објеката код још једног Дервенћанина иницијала А.Г. приликом чега је пронађена и одузета прозирна врећица у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“ укупне бруто масе од 4,18 грама и против њега ће надлежном суду бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Наведена лица доводе се у везу са кривичним дјелом „недозвољена призводња и промет опојних дрога“.

Related posts

Игром и пјесмом испунили срца публике

admin

Из основне школе понијели најљепше успомене

admin

У Стручној и техничкој школи почели „Дани читања“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još