Култура

Derventski srednjoškolci
u seriji „Koža“

Polaznici Dramskog studija u Derventi, deset srednjoškolaca, zajedno sa mentorom i dramaturgom Sinišom Tešanovićem biće dio serije „Koža“ koja se snima u Banjaluci.
Oni će biti statisti na snimanju od 22. do 24. aprila, a prema riječima Tešanovića, ovakva prilika donijeće bogato iskustvo mladim glumcima.
– Zaista smo zahvalni na ovakvoj prilici, a posebno hvala zaslužili su svi koji podržavaju naš rad, u prvom redu Narodna biblioteka „Branko Radičević“ pod čijim okriljem djeluje naš studio – rekao je Tešanović.
Polaznici Dramskog studija, pored uloga koje su im povjerene u seriji, mogu da se pohvale i učešćem na nekoliko festivala.
– Kako smo i planirali, svoj rad smo ove godine dobrim dijelom usmjerili na putovanja i izvođenja predstava pred publikom u što više gradova. Već u utorak, 25. aprila, grupa srednjoškolca igraće predstavu „(Ne) ćuti i trpi“ u Prnjavoru i biće to prilika da ih selektor festivala „Fedra“ u Bugojnu Vahid Duraković uvrsti u selekciju te teatarske smotre. Pored toga, mladi glumci ovu će predstavu 29. i 30. aprila izvesti i pred publikom na festivalu Srednjoškolskog teatra u Konjicu. Sa istom predstavom planiramo da se prijavimo i na festival u Laktašima koji se održava krajem juna, a za gostovanje smo pripremili i „Zmaj, dama i ostala banda“ koje planiramo da izvedemo u Srbiji – najavio je Tešanović.
Mentor glumačkog studija u Derventi kazao je da sve grupe polaznika vrijedno rade i na premijerama za derventsku publiku.
– Trenutno u Dramskom studiju „kuvamo“ pet novih predstava, tačnije svaka grupa polaznika radi na po jednoj novoj predstavi. Prva na redu za premijeru i to tokom maja je predstava srednjoškolaca „Nešto kao sreća“ koja je zapravo parodija trenutnog društva. Na novom komadu „Kraljevske muke“ radi i grupa najmlađih osnovaca, odnosno predškolci i đaci prvog i drugog razreda, a grupa srednjih osnovaca priprema predstavu „Blesavi princ i šašave princeze“. Grupa starijih osnovaca priprema „NPC life“ koja predstavlja realnu i prisutnu temu igrica i društvenih mreža i uticaj na mlade. Starija grupa radi predstavu „Sedam Snežana i patuljak“ po tekstu Tode Nikoletića – objasnio je Tešanović.

Related posts

Представа „А сада ми“ вечерас у библиотеци

admin

„Сужањ“ сага о једној
породици у једном поднебљу

Derventski List

У библиотеци идуће
седмице филмске вечери

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još