Друштво

Malena Jana
zvijezda vrtića

Prikazanjem filma o malenoj Jani Mišić o oblačenjem šerenih čarapa u znak podrške osobama sa Daunovim sindromom u vrtiću „Trol“ danas je obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom.
Direktorica vrtića Gordana Simić kazala je da je malena Jana u ovoj predškolskoj ustanovi boravi tri godine u redovnom boravku.
– Jana je od dolaska u „Trol“ postala zvijezda vrtića, a čak smo u određenim trenucima bili prepoznatljivi upravo zahvaljujući njoj – kazala je Simićeva dodavši da djevojčica nesmetano funkcioniše u grupi i da je stekla mnogo drugara.
– Drugari su i njeni najbolji asistenti, bez obzira na to što ona ima svog asistenta. Djeca su se na nju navikla i to nam je veoma važno – istakla je Simićeva.
Prikazivanju filma u vrtiću prisustvovali su i Janini roditelji, Đurđica i Boris.
– Jana je prihvaćena i voljena od samog početka i iznad naših očekivanja. Zahvalnost dugujemo svima u vrtiću – rekla je majka Đurđica dodavši da se Jana polako priprema i za školu.
Danu osoba sa Daunovim sindromom, koji se obilježava u cilju osnaživanja osoba rođenih sa ovim sindromom i njihovoj što većoj integraciji u društvo, bile su posvećene i aktivnosti u derventskim školama, te u Klubu za djecu „Bambi“.

Related posts

Подршка развоју пољопривреде
и села „тешка“ 485.000 КМ

Derventski List

Спремност за зимске услове контролисана код 25 возила

admin

Одбојкашице закорачиле
на стазу хуманости

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: