Друштво

Malena Jana
zvijezda vrtića

Prikazanjem filma o malenoj Jani Mišić o oblačenjem šerenih čarapa u znak podrške osobama sa Daunovim sindromom u vrtiću „Trol“ danas je obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom.
Direktorica vrtića Gordana Simić kazala je da je malena Jana u ovoj predškolskoj ustanovi boravi tri godine u redovnom boravku.
– Jana je od dolaska u „Trol“ postala zvijezda vrtića, a čak smo u određenim trenucima bili prepoznatljivi upravo zahvaljujući njoj – kazala je Simićeva dodavši da djevojčica nesmetano funkcioniše u grupi i da je stekla mnogo drugara.
– Drugari su i njeni najbolji asistenti, bez obzira na to što ona ima svog asistenta. Djeca su se na nju navikla i to nam je veoma važno – istakla je Simićeva.
Prikazivanju filma u vrtiću prisustvovali su i Janini roditelji, Đurđica i Boris.
– Jana je prihvaćena i voljena od samog početka i iznad naših očekivanja. Zahvalnost dugujemo svima u vrtiću – rekla je majka Đurđica dodavši da se Jana polako priprema i za školu.
Danu osoba sa Daunovim sindromom, koji se obilježava u cilju osnaživanja osoba rođenih sa ovim sindromom i njihovoj što većoj integraciji u društvo, bile su posvećene i aktivnosti u derventskim školama, te u Klubu za djecu „Bambi“.

Related posts

Трнину, смокву и маслачак претвара у сласне делиције

admin

Ученици одмјерили знање
у пружању прве помоћи

Derventski List

Удуплана помоћ за вантјелесну оплодњу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još