ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Najbolji đaci u
ponedjeljak biraju zanimanja

Prvi krug upisa u srednje četvorogodišnje škole za učenike koji iz osnovne škole nose 60 i više bodova počinje u ponedjeljak, 19. juna i trajaće do utorka, 20. juna, a rezultati prvog upisnog kruga biće poznati u četvrtak, 22. juna i objavljeni na oglasnim tablama škole.
Budući srednjoškolci u junu imaju još jedan upisni rok i to od 26. do 28. juna, a tada zanimanja mogu da biraju učenici koji imaju manje od 60 bodova. Rezultati ovog upisnog roka biće objavljeni u petak, 30. juna. Đaci koji se u ova dva upisna roka ne uspiju upisati u srednju školu priliku za to imaće u julu i to, od 3. do 5. jula, te 10. do 14. jula i to u onim zanimanjima u kojima bude slobodnih mjesta.
U derventskim srednjim školama predviđen je upis 248 učenika u 11 odjeljenja, a učenicima su dostupna i nova zanimanja. U Srednjoškolskom centru „Mihajlo Pupin“ planiran je upis u gimnaziju opšeg i društveno – jezičkog smjera, po jedno odjeljenje tehničara informacionih tehnologija, tehničara mehatronike i tehničara elektroenergetike, te trogodišnje zanimanje auto – električar i električar – elektroinstalater. U Stručnoj i tehničkoj školi planira je upis po jednog odjeljenja frizera, tehničara CNC tehnologija, agrotehničara i ekonomskog tehničara, te trogodišnjeg zanimanja bravar – zavarivač i obrađivač metala rezanjem.

Related posts

ОЧУВАТИ СЈЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ ДЕТЛОВЧАНЕ

admin

Апликација за поручивање
хране доступна и у Дервенти

Derventski List

ЗАШТО ДА УПИШЕМ: ГИМНАЗИЈА – ОПШТИ СМЈЕР

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još