Новости

Prestaje vanredna situacija
zbog korona virusa

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici donijela je, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, Odluku o prestanku važenja Odluke o proglašenju vanredne situacije u Srpskoj, a prestaje i važenje Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje Kovida – 19.
Kako je saopšteno iz Biroa Vlade za odnose s javnošću, Svjetska zdravstvena organizacija je, na osnovu izvještaja Komiteta za vanredne situacije međunarodnih zdravstvenih propisa, utvrdila da Kovid – 19 više ne predstavlja javno zdravstvenu prijetnju od međunarodnog značaja. Institut za javno zdravstvo RS je, u skladu sa stabilnom epidemiološkom situacijom i stavom Svjetske zdravstvene organizacije, dostavio prijedlog za prestanak primjene vanrednih mjera u Republici Srpskoj, te predložio prestanak važenja vanredne situacije, kao i Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja Kovid – 19.
– Iako virus korona i dalje cirkuliše, zaključeno je da trenutne varijante virusa nisu povezane sa većim rizikom od razvoja težih kliničkih formi bolesti, te da Kovid – 19 trenutno ne predstavlja vanredan događaj koji ima rizik za javno zdravlje drugih država putem međunarodnog širenja i koji zahtijeva koordinisan međunarodni odgovor – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Related posts

ДАН ШКОЛЕ ПРОСЛАВЉЕН УЗ ПРИРЕДБУ И ЂАЧКИ БАЗАР

admin

Додик данас у Дервенти

admin

Средњошколци се враћају у клупе, студенти на факултете

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još