ИЗДВОЈЕНОНовости

Priprema za školu
počela za 107 mališana

Sa prvim obavezama, ali i druženjima sa drugarima, susrešće se 107 predškolaca koji će u obdaništu „Trol“ pohadjati pripremni program pred polazak u školu.

Mališani su se danas upoznali tete sa kojima će se pripremati za školu, a njihovi roditelji sa programom koji organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Direktorica „Trola“ Gordana Simić kazala je da će pripremni program trajati tri mjeseca, svakim radnim danom.

– Ove godine imamo 107 upisane djece i vjerujem da će ih toliko i ostati u ovom programu do 1. juna kada ćemo imati i završnu svečanost za sve drugare – rekla je Simićeva istakavši da su mališani rasporedjeni u četiri grupe.
– Jedan vaspitač i tri profesora razredne nastave rade ove godine sa djecom. Kompletan didaktički materijal, odnosno troškove programa, snosi Ministarstvo prosvjete i kulture, a sav potrošni materijal koji je bio dodatno potreban obezbijedio je gradonačelnik Dervente, koji nas svih ovih godina podržava – kazala je Simićeva dodavši da će kroz realizaciju programa djeci biti omogućen specijalizovani razvojni programi, a sam pripremni program je besplatan.
Daliborka Mandić ponosna je što njen sin Radovan kreće u pripremu za školu, navodeći da je sin sada tu obavezu prihvatio dobro, u nadanju da će tako i ostati.
Rajko Gibanica otac je trojki koje su rođene 13. januara 2017. godine, a od danas sin Filip i kćerke Mateja i Tea će boraviti u pripremnoj nastavi.
-Došlo vrijeme za predškolsko, presrećni smo i oni se raduju. Dobri su, slušaju, polako sami rade mnogo toga, interesuje ih sve – rekao je Gibanica.

Related posts

ЧЛАНОВИ „БОСИЉКА“ ЗАИГРАЛИ У ВУКОВАРУ

admin

НАРЕДБОДАВЦИ ЗЛОЧИНА И ДАЉЕ БЈЕЖЕ ПРАВДИ

admin

Омладинска банка ослонац
за нове идеје младих

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još