Друштво

„Projekat sedmica“ u znaku
ruske književnosti i šaha

Učenici Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ nastavili su sa aktivnostima u okviru „Projekta sedmica“, a jučerašnji dan posvetili su ljepoti ruskog jezika i književnosti, a istog dana održan je i turnir u šahu.
Đaci su se predstavili recitacijama i poezijom nekih od najpoznatijih djela bogate književne i kulturne baštine Rusije, a nastup je otvoren neizostavnom poemom „Čekaj me“ Konstantina Simonova, da bi potom učenici iznijeli i stihove Sergeja Jesenjina i to pjesama „Breza“ i „Doviđenja, druže, doviđenja“. Učenici su predstavili i pjesme „Konj“, „Balada o tri sina“ i „Rjabinuška“.
– Hvala učenicima na predivnim poetskim trenucima, kao i profesorici Tatjani Budimir, koja je uspješno realizovala ovu aktivnost u okviru „Projekta sedmica“ – kazali su iz ove škole.
Istog dana održan je i ekipni turnir u šahu koji se odigrao u saradnji sa Šahovskim klubom „Derventa“, a na kojem su snage odmjerili i učenici Stručne i tehničke škole. Ovaj turnir za cilj je imao promociju šaha kao sporta i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Related posts

Ковид-19 потврђен код једне особе из Дервенте

admin

Најспретнији ђаци изборили
регионално такмичење

Derventski List

Презентован програм подршке пољопривреди

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: