Друштво

„Projekat sedmica“ u znaku
ruske književnosti i šaha

Učenici Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ nastavili su sa aktivnostima u okviru „Projekta sedmica“, a jučerašnji dan posvetili su ljepoti ruskog jezika i književnosti, a istog dana održan je i turnir u šahu.
Đaci su se predstavili recitacijama i poezijom nekih od najpoznatijih djela bogate književne i kulturne baštine Rusije, a nastup je otvoren neizostavnom poemom „Čekaj me“ Konstantina Simonova, da bi potom učenici iznijeli i stihove Sergeja Jesenjina i to pjesama „Breza“ i „Doviđenja, druže, doviđenja“. Učenici su predstavili i pjesme „Konj“, „Balada o tri sina“ i „Rjabinuška“.
– Hvala učenicima na predivnim poetskim trenucima, kao i profesorici Tatjani Budimir, koja je uspješno realizovala ovu aktivnost u okviru „Projekta sedmica“ – kazali su iz ove škole.
Istog dana održan je i ekipni turnir u šahu koji se odigrao u saradnji sa Šahovskim klubom „Derventa“, a na kojem su snage odmjerili i učenici Stručne i tehničke škole. Ovaj turnir za cilj je imao promociju šaha kao sporta i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Related posts

Пакетићима обрадовао ђаке у Церанима

admin

Оставштину предао у насљеђе будућим генерацијама

admin

Пчеларство постало
стил живота

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još