Друштво

Srebrna matematička
medalja za Ognjena Kojića

Međunarodna Olimpijada u mentalnom računanju, koja je po sedmi put u Beogradu okupila oko 1.000 malenih znalaca iz oblasti matematike, bila je veoma uspješna za prilika i za osmogodišnjeg Dervenćanina Ognjena Kojića koji je svoje znanje iz ove oblasti krunisao srebrnom medaljom.
Djeca od četiri do 14 godina iz deset zemalja svijeta takmičila su se pod parolom „Znanje je moć“, a Ognjenu koji je polaznik škole „Malac genijalac“ bilo je to drugo učešće na olimpijadi.
– Ognjenu se ove godine takmičio u oblasti anzan, odnosno disciplini u kojoj djeca vizualizuju abakus, u sabiranju i oduzimanju, što je zapravo i cilj kod djece koja idu u našu školu. Na takmičenju su se smjenjivali brojevi na 500 milisekundi, a osnovni kriterijum za učešće jeste mogućnost djeteta da vizualizuje abakus – objasnila je učiteljica mentalne aritmetike Milijana Čivčija dodavši da je Ognjen školicu „Malac genijalac“ u februaru prošle godine.
Ona je kazala da školicu „Malac genijalac“ u Derventi pohađa tridesetak djece i da mališani pokazuju vidljive napretke u oblasti matematike.

Related posts

Пакети помоћи за 13 породица

admin

ЋАНА, ВАТРОМЕТ И КУВАНО ВИНО НА ТРГУ

admin

Евидентирање првачића путем телефона и мејла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još