EкономијаИЗДВОЈЕНО

„WEBO“ ИЗ ДЕРВЕНТЕ ОПСКРБЉУЈЕ АУТОИНДУСТРИЈУ

Компанија „Webo Bosnia“, која се бави пројектовањем и производњом алата за аутоматске мјењаче, отворила је данас у Дервенти своје објекте.

Свечаном отворењу присуствовали су, поред представника компаније, и челници локале управе и бројне друге званице.

Директор компаније „Wебо Bosniia“ Драган Бабић изразио је задовољство поводом завршетка изградње објеката и рекао да од сутра почињу радити на овом мјесту.

– До сада је у куповину земљишта и објекте инвестирано око милион марака. Поред тога, до сада је уложено око пола милиона у софтвере и радио – станице на којима наши инжењери раде. Тренутно имамо 16 запослених, од тога је 13 машинских инжењера пројектаната, с тим да у наредном периоду планирамо запослити још машинских инжењера и људи који ће радити у монтажи, јер смо оспособили халу за монтажу. Опскрбљујемо читаву аутомобилску индустрију и посједујемо 12 медјународно заштићених патената за технологију производње – казао је Бабић.
Задовољство је изразио и већински власник компаније Аксел Витиг.
-Када смо упознали оснивачку фирму Драгана Бабића толико смо били задовољни па смо одлучили да заједно нешто направимо у Дервенти. Веома смо поносни што смо у кратком периоду инвеститали оволико новца – истакао је Витиг.
Начелник општине Милорад Симић рекао је да је ово још један велики дан за Дервенту.
-Велика је ствар сама чињеница да у нашој локалној заједници послује више од 800 привредних субјеката, од којих је више од 30 иностраних компанија. Драго ми је што су инвеститори препознали привредно окружење, а поготово што је Аксел Витиг констатовао да су овдје процедуре једноставније него у Њемачкој. Ми ништа нисмо дали бесплатно, осим повјерења и добре комуникације. Локална управа није правила препреке и по томе смо на неки начин препознатљиви. Наиме, представници ове компаније су за пристојну цијену купили локацију, уредно платили обавезе и нису наишли нити на једну административну препреку. Када неко пита зашто у Дервенти има више иностраних фирми него на другим мјестима, одговор је у томе да ми радимо само поштено, транспатентно и без лажних обећања, – истакао је Симић.

 

Related posts

Прегршт петица, диплома и награда

Derventski List

РАЗБОЈНИЦИ УПАЛИ У КУЋУ, СА ЖЕНИНИХ РУКУ СКИДАЛИ ПРСТЕЊЕ

admin

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА У ЖЕРАВЦУ И БОСАНСКИМ ЛУЖАНИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još