ИЗДВОЈЕНОНовости

АНКЕТАРИ КУЦАЈУ НА ВРАТА 30.000 ДОМАЋИНСТАВА У РС

Три статистичке агенције у БиХ данас почињу са анкетирањем које ће обухватити скоро 60.000 домаћинстава, а циљ је да се повећа обим и квалитет статистичких података, као и њихово даље усклађивање са ЕУ стандардима.

Планирано је да анкетари посјете, током првог квартала, 81.468 стамбених јединица, односно 57.029 домаћинстава у БиХ, а провјераваће промјене које су се у посљедњих десет година догодиле у домаћинствима.

Из Завода за статистику РС кажу да ће у првом кварталу анкетирања, који почиње 17. септембра и траје 22 дана, бити обухваћено око 30.000 домаћинстава у 51 јединици локалне самоуправе.

Упитник има 13 питања која се, између осталог, тичу имена и презимена, пола, датума рођења, затим питања о статусу објекта, броју чланова, старосној структури, образовним карактеристикама. Прикупљени подаци о домаћинствима су повјерљиви и користиће се искључиво за статистичке сврхе, а у складу са Законом о статистици РС. Анкетари ће умјесто упитника на папиру користити лаптопе са инсталираном апликацијом помоћу које ће се вршити унос података и достављати статистичким институцијама на дневној бази.

Related posts

„Конференција беба“ вечерас на тргу

admin

УРЕЂЕН КАНАЛ ВУКОВИЈА

admin

Продужене постојеће мјере, слиједе јаче контроле

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još