Друштво

БАЗАР У ОШ „19. АПРИЛ“ ОДУШЕВИО ПОСЈЕТИОЦЕ

У Основној школи „19. април“ вечерас је одржан први новогодишњи базар, гдје су креативне ученичке рукотворине, израђене са пуно труда, маште и љубави, привукле велики број родитеља, бака, дека и бројних грађана.

Директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић изразила је задовољство одзивом додавши да су ученици показали велико интересовање поводом организације базара.
-Припреме су трајале данима и дјеца су била одушевљена. Када сам обилазила секције и разреде примијетила сам велики труд и ангажман, с тим да су чак и ученици виших разреда показали велико интересовање и жељу да учествују, што је итекако за похвалу – рекла је Миљићева.
Такође, она је додала да је идеја први пут реализована протекле године, када је актив страних језика имао један штанд.
-Поводом Дана школе, повећали смо број изложбених простора и схватили да можемо чак и више. Након тога, одлучили смо да поводом новогодишњих и божићних празника замисао подигнемо на један виши ниво и да базар буде отворен за све грађане. Дакле, вечерас имамо 20 изложбених простора подијељених по активима од првог до петог разреда, као и све секције, с тим да су у ову активност уључене и све подручне школе. Ученици су изложили разне колаче, медењаке, украсе, аранжмане за столове, накит за јелке и још много тога што засигурно може уљепшати свачију новогодишњу и божићну трпезу – истакла је Миљићева.
Поред тога, Миљићева је додала да ће прикупљени новац бити употријебљен за куповину наставних средстава.
Да је новогодишњи базар сјајна идеја казала је и Данијела Билић, мајка ученице другог разреда Вање Вујовић.
-Идеја ми се много свидјела и желим да похвалим ангажман руководства школе, учитеља и наставника, те вриједне ђаке који су дали свој допринос кроз израду ручних радова. Наиме, ученици су показали креативност и одлучност да својим трудом и радом обезбиједе средства за набавку опреме која им је потребна у процесу образовања – рекла је Билићева.

Related posts

ЉЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ БУДУЋИХ ПРВАЧИЋА ОД МАРТА

admin

На бањску рехабилитацију
отпутовало 16 Дервенћана

Derventski List

Марљиво увјежбавају пјесме
и прижељкују наступе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još