Друштво

БАЗАР У ОШ „19. АПРИЛ“ ОДУШЕВИО ПОСЈЕТИОЦЕ

У Основној школи „19. април“ вечерас је одржан први новогодишњи базар, гдје су креативне ученичке рукотворине, израђене са пуно труда, маште и љубави, привукле велики број родитеља, бака, дека и бројних грађана.

Директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић изразила је задовољство одзивом додавши да су ученици показали велико интересовање поводом организације базара.
-Припреме су трајале данима и дјеца су била одушевљена. Када сам обилазила секције и разреде примијетила сам велики труд и ангажман, с тим да су чак и ученици виших разреда показали велико интересовање и жељу да учествују, што је итекако за похвалу – рекла је Миљићева.
Такође, она је додала да је идеја први пут реализована протекле године, када је актив страних језика имао један штанд.
-Поводом Дана школе, повећали смо број изложбених простора и схватили да можемо чак и више. Након тога, одлучили смо да поводом новогодишњих и божићних празника замисао подигнемо на један виши ниво и да базар буде отворен за све грађане. Дакле, вечерас имамо 20 изложбених простора подијељених по активима од првог до петог разреда, као и све секције, с тим да су у ову активност уључене и све подручне школе. Ученици су изложили разне колаче, медењаке, украсе, аранжмане за столове, накит за јелке и још много тога што засигурно може уљепшати свачију новогодишњу и божићну трпезу – истакла је Миљићева.
Поред тога, Миљићева је додала да ће прикупљени новац бити употријебљен за куповину наставних средстава.
Да је новогодишњи базар сјајна идеја казала је и Данијела Билић, мајка ученице другог разреда Вање Вујовић.
-Идеја ми се много свидјела и желим да похвалим ангажман руководства школе, учитеља и наставника, те вриједне ђаке који су дали свој допринос кроз израду ручних радова. Наиме, ученици су показали креативност и одлучност да својим трудом и радом обезбиједе средства за набавку опреме која им је потребна у процесу образовања – рекла је Билићева.

Related posts

Малишанима приређују рођендане из маште

admin

Васкршња трпеза
драстично скупља

Derventski List

ОДГОВОРНОШЋУ ПРОТИВ ПОЖАРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još