ИЗДВОЈЕНОНовости

Беба Николија најљепши поклон
за почетак 2023. године

Градоначелник  Дервенте Милорад Симић са сарадницима посјетио је данас породицу Брусојевић, те дукатом и другим поклонима даривао малену Николију, прворођену бебу из Дервенте у овој години.

Николија је својим доласком на свијет 4. јануара најљепши новогодишњи поклон родитељима Марини и Дамјану Брусојевић, те сестри Анастасији и брату Николи.

– Николија је рођена 4. јануара у 10.12 часова у добојској болници као беба тешка 3.650 грама и дуга 59 центиметара. Све је протекло у најбољем реду, а кући смо стигле на Бадњи дан – испричала је мајка Марина нагласивши да су беби име дали сестра и брат.

Трећа беба у породици Брусојевић остварена је жеља Марине и Дамјана.

– Пресрећна сам у овим новогодишњим  празницима, јер смо добили најљепши поклон. Запослени смо и муж ја, а захваљујући доброј организацији и помоћи, све успијевамо постићи – рекла је радосно Марина, а срећу није крио ни троструки тата Дамјан.

– Градоначелник нас је први обишао, а први пут и ми њега дочекујемо у нашем дому. Хвала му – казао је поносни отац.

Градоначелник је истакао да је посјета и даривање прворођене бебе из Дервенте традиција.

– Драго ми је да сам у овом окружењу, гдје је овој породици на свијет стигла трећа беба. Ми, истина, немамо породилишта, јер је проблем кадрова и свега другог, али ниједно дијете није рођено мање у Дервенти због тога. Имамо здравствену заштиту на једном високом нивоу, укључујући и Дервенту – рекао је градоначелник додавши да Дервента годишње буде богатија за око 200 беба.

– У 2022. години једнократна помоћ за новорођене бебе у износу од 500 КМ исплаћена је за 183 дјеце. У буџету града за ову врсту подршке издвајамо око 100.000 КМ, а у прошлој години исплаћено је укупно 93.500 марака – казао је Симић нагласивши да се из буџета годишње исплаћује око 1,8 милиона марака за разне видове подршке породицама.

– На овај начин бринемо о новорођеним бебама, дјеци у вртићу, ученицима основних и средњих школа, студентима, издвајамо подршку и за вантјелесну оплодњу и друге врсте помоћи – подсјетио је градоначелник.

Примаријус др Биљана Ненадић гинеколог и акушер у Дома здравља водила је све три трудноће Марине Брусојевић које су протекле у најбољем реду.

– У Дому здравља водимо бригу о трудицама, иако немамо породилишта, а надам се да ће у скорије вријеме и то бити доступно, с обзиром на потребе породица које живе у овом граду и желе да имају више дјеце. У прошлој години смо имали око 200 трудница и то нам даје радост да наталитет има узлазну путању – рекла је др Ненадић истакавши да је за љекара најљепше када види здраву мајку и дијете.

У посјети породици Брусојевић боравио је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић.

Related posts

ПОТВРЂЕН НОВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ

admin

Влада одобрила 5.272.000 КМ
за санацију објекта ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Центар „Будућност“ једна
од најважнијих установа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još