ИЗДВОЈЕНОНовости

Беба Николија најљепши поклон
за почетак 2023. године

Градоначелник  Дервенте Милорад Симић са сарадницима посјетио је данас породицу Брусојевић, те дукатом и другим поклонима даривао малену Николију, прворођену бебу из Дервенте у овој години.

Николија је својим доласком на свијет 4. јануара најљепши новогодишњи поклон родитељима Марини и Дамјану Брусојевић, те сестри Анастасији и брату Николи.

– Николија је рођена 4. јануара у 10.12 часова у добојској болници као беба тешка 3.650 грама и дуга 59 центиметара. Све је протекло у најбољем реду, а кући смо стигле на Бадњи дан – испричала је мајка Марина нагласивши да су беби име дали сестра и брат.

Трећа беба у породици Брусојевић остварена је жеља Марине и Дамјана.

– Пресрећна сам у овим новогодишњим  празницима, јер смо добили најљепши поклон. Запослени смо и муж ја, а захваљујући доброј организацији и помоћи, све успијевамо постићи – рекла је радосно Марина, а срећу није крио ни троструки тата Дамјан.

– Градоначелник нас је први обишао, а први пут и ми њега дочекујемо у нашем дому. Хвала му – казао је поносни отац.

Градоначелник је истакао да је посјета и даривање прворођене бебе из Дервенте традиција.

– Драго ми је да сам у овом окружењу, гдје је овој породици на свијет стигла трећа беба. Ми, истина, немамо породилишта, јер је проблем кадрова и свега другог, али ниједно дијете није рођено мање у Дервенти због тога. Имамо здравствену заштиту на једном високом нивоу, укључујући и Дервенту – рекао је градоначелник додавши да Дервента годишње буде богатија за око 200 беба.

– У 2022. години једнократна помоћ за новорођене бебе у износу од 500 КМ исплаћена је за 183 дјеце. У буџету града за ову врсту подршке издвајамо око 100.000 КМ, а у прошлој години исплаћено је укупно 93.500 марака – казао је Симић нагласивши да се из буџета годишње исплаћује око 1,8 милиона марака за разне видове подршке породицама.

– На овај начин бринемо о новорођеним бебама, дјеци у вртићу, ученицима основних и средњих школа, студентима, издвајамо подршку и за вантјелесну оплодњу и друге врсте помоћи – подсјетио је градоначелник.

Примаријус др Биљана Ненадић гинеколог и акушер у Дома здравља водила је све три трудноће Марине Брусојевић које су протекле у најбољем реду.

– У Дому здравља водимо бригу о трудицама, иако немамо породилишта, а надам се да ће у скорије вријеме и то бити доступно, с обзиром на потребе породица које живе у овом граду и желе да имају више дјеце. У прошлој години смо имали око 200 трудница и то нам даје радост да наталитет има узлазну путању – рекла је др Ненадић истакавши да је за љекара најљепше када види здраву мајку и дијете.

У посјети породици Брусојевић боравио је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић.

Related posts

ЗАРАЖЕНА ЖЕНА ДИЈАЛИЗНИ ПАЦИЈЕНТ, БИЋЕ ТЕСТИРАНИ КОНТАКТИ

admin

Почело друго полугодиште

admin

Младост и љепота обасјали град

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još