ДруштвоИЗДВОЈЕНО

БЕНД РОЂЕН ПОД ОКРИЉЕМ ШКОЛЕ

Послије више од три деценије у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ поново одзвањају ноте младих музичара, који су формирали школски бенд.

Све је почело од идеје неколико ученика, које су подржали професори Саша Марић, Новак Петровић и Синиша Пијетловић, те директор школе Предраг Дринић, а оркестар је прве пробе имао почетком школске године.

– Посљедњи школски бенд престао је са радом средином осамдесетих година и до сада се у школи није свирало. Ми увијек настојимо да подржимо креативност ученика и то смо потврдили и овај пут. Ове дјевојке и младићи формирањем оркестра наставили су готово стогодишњу традицију која је постојала до прије нешто више од тридесет година – рекао је Дринић.

Млади музичари окупљају се два пута седмично и вјежбају без временског ограничења, а на пробама свирају музику разних жанрова, а репертоар бирају сами. Углавном вјежбају сами, а када затреба припомогну им професори. Њихов рад наишао је на одобравање и позитивну реакцију на првој свирци изван вјежбаонице, а ускоро их очекује и први јавни наступ.

– Посљедњег школског дана у првом полугодишњу имали смо свирку коју смо назвали отвореном пробом. Задовољни смо како је то изгледало. Поводом Међународног дана жена, 6. марта у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, имаћемо први јавни наступ и припремили смо нешто другачије него што иначе свирамо – каже професор Саша Марић.

Један од иницијатора окупљања бенда био је ученик трећег разреда техничара мехатронике Брођанин Душан Миличић, који већ годину и по свира саксофон, а прве ноте учио је у Славонском Броду.

– За нас је то један начин да искажемо своје унутрашње емоције и осјећаје. Саксофон сам изабрао јер сам хтио да свирам дувачки инструмент и с обзиром да нисам могао да набавим тромбон – казао је Миличић.

Давид Чобановић, такође ученик трећег разреда мехатронике, у оркестру свира клавир и гитару, а одлично му „лежи“ и хармоника.

– Одувијек сам волио музику и свирам већ десетак година. Лијепо је бити дио овог оркестра, има разних талената, а сви који желе да свирају, добродошли су и могу да нам се придруже -додао је Чобановић.

Од првог окупљања, члан бенда је и ученик трећег разреда техничара енергетике Борис Кљајић, који свира бубњеве, а ишао је и у музичку школу.

– Први инструмент ми је гитара, коју свирам девет година, а бубњеве свирам годину и по. Бубањ мало ко свира у Дервенти, а од малих ногу то ми је била жеља – каже Кљајић додајући да је свирање у школском бенду занимљиво.

У овом бенду свирају ученици од првог до четвртог разреда и то на својим инструментима.

Чланови

Бенд чине вокали Владана Субић, Анђела Ђекић и Бојана Винчић, гитариста Драган Мишић, бас гитару свира Саша Савковић, саксофон Душан Миличић, виолину Катарина Ћелић, Борис Кљајић бубањ, клавир Давид Чобановић, а бонгос Милица Мрђа.

Related posts

Почиње исплата јулске пензије

admin

Беба Николија најљепши поклон
за почетак 2023. године

Derventski List

Припрему за школу имаће око 80 дјеце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još