ДруштвоИЗДВОЈЕНО

БЕНД РОЂЕН ПОД ОКРИЉЕМ ШКОЛЕ

Послије више од три деценије у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ поново одзвањају ноте младих музичара, који су формирали школски бенд.

Све је почело од идеје неколико ученика, које су подржали професори Саша Марић, Новак Петровић и Синиша Пијетловић, те директор школе Предраг Дринић, а оркестар је прве пробе имао почетком школске године.

– Посљедњи школски бенд престао је са радом средином осамдесетих година и до сада се у школи није свирало. Ми увијек настојимо да подржимо креативност ученика и то смо потврдили и овај пут. Ове дјевојке и младићи формирањем оркестра наставили су готово стогодишњу традицију која је постојала до прије нешто више од тридесет година – рекао је Дринић.

Млади музичари окупљају се два пута седмично и вјежбају без временског ограничења, а на пробама свирају музику разних жанрова, а репертоар бирају сами. Углавном вјежбају сами, а када затреба припомогну им професори. Њихов рад наишао је на одобравање и позитивну реакцију на првој свирци изван вјежбаонице, а ускоро их очекује и први јавни наступ.

– Посљедњег школског дана у првом полугодишњу имали смо свирку коју смо назвали отвореном пробом. Задовољни смо како је то изгледало. Поводом Међународног дана жена, 6. марта у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, имаћемо први јавни наступ и припремили смо нешто другачије него што иначе свирамо – каже професор Саша Марић.

Један од иницијатора окупљања бенда био је ученик трећег разреда техничара мехатронике Брођанин Душан Миличић, који већ годину и по свира саксофон, а прве ноте учио је у Славонском Броду.

– За нас је то један начин да искажемо своје унутрашње емоције и осјећаје. Саксофон сам изабрао јер сам хтио да свирам дувачки инструмент и с обзиром да нисам могао да набавим тромбон – казао је Миличић.

Давид Чобановић, такође ученик трећег разреда мехатронике, у оркестру свира клавир и гитару, а одлично му „лежи“ и хармоника.

– Одувијек сам волио музику и свирам већ десетак година. Лијепо је бити дио овог оркестра, има разних талената, а сви који желе да свирају, добродошли су и могу да нам се придруже -додао је Чобановић.

Од првог окупљања, члан бенда је и ученик трећег разреда техничара енергетике Борис Кљајић, који свира бубњеве, а ишао је и у музичку школу.

– Први инструмент ми је гитара, коју свирам девет година, а бубњеве свирам годину и по. Бубањ мало ко свира у Дервенти, а од малих ногу то ми је била жеља – каже Кљајић додајући да је свирање у школском бенду занимљиво.

У овом бенду свирају ученици од првог до четвртог разреда и то на својим инструментима.

Чланови

Бенд чине вокали Владана Субић, Анђела Ђекић и Бојана Винчић, гитариста Драган Мишић, бас гитару свира Саша Савковић, саксофон Душан Миличић, виолину Катарина Ћелић, Борис Кљајић бубањ, клавир Давид Чобановић, а бонгос Милица Мрђа.

Related posts

Беба Николија најљепши поклон
за почетак 2023. године

Derventski List

Црква и вјерници прослављају Бадњи дан

Derventski List

Од понедјељка обавезна зимска опрема

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još