Друштво

Васкрс уз подјелу помоћи, украшавање јаја и базар

Чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ припремају низ активности које ће реализовати уочи највећег хришћанског празника Васкрса, а осим традиционалне акције подјеле пакета помоћи, у припреми је и васкршњи базар, као и радионица осликавања васкршњих јаја.

Из кола позивају суграђане да подрже акције, најприје донирањем прехрамбених и хигијенских потрепштина како би и суграђани слабијег материјалног стања достојанствено дочекали Васкрс.

– Потреба за пакетима хране и хигијене је велика и ми настојимо да одржимо ове акције, али не можемо то без подршке наших суграђана који имају вољу и жељу да помогну. И ове године подијелићемо пакете уочи Васкрса, а сви они који желе да се укључе, намирнице могу да оставе у Саборном храму Успења Пресвете Богородице –  казала је предсједница кола Ђурђа Додиг Пијетловић.

Она је додала да ће у циљу што обимније акције помоћи у Цвјетну недјељу, 17. априла бити организован и хуманитарни базар.

– Тада ће сви наши суграђани моћи да на штанду пронађу декорације за кућу, колаче и васкршње погаче, те на тај начин помогну и суграђанима слабијег материјалног стања – рекла је Додиг Пијетловићева.

Осим тога, уочи Васкрса, у суботу ће испред Саборног храма бити одржана и традиционална акција украшавања и осликавања васкршњих јаја, када ће малишани добити прилику да уче о празнику и испоље своју креативност.

Related posts

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

admin

ДЕРВЕНЋАНИ НА ДРЕВНИМ СТАЗАМА ВЈЕРЕ

admin

ОТВОРЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ МОТО КЛУБА „ГРЕМИУМ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još