ИЗДВОЈЕНОНовости

Вода са два изворишта није исправна за пиће

Због обилних падавина и замућења воде са изворишта Билића врело и Лупљаница, корисници воду треба да користе као техничку, а могући су и поремећаји у снабдијевању крајњим потрошачима, саопштили су данас из „Комуналца“.

– Усљед великих падавина у ноћи са недјеље на понедјељак, на изворишту Билића врело излили су се потоци и заплавили бунари, што је довело до тога да површинске воде продру у извориште и замуте воду – навели су из „Комуналца“ додајући да је замућена вода и из изворишта Лупљаница.

– Додатни проблем на изворишту Лупљаница јесте и загађење воде усљед сапирања умјетних ђубрива и адитива којим је третиран приватни засад ораха на површини од око 70 дунума, а који се налази у непосредног близини водозахвата – саопштили су из „Комуналца“ истичући да потрошачи од Народне библиотеке до Рабића, те у Џелињаку, Поточанима, као и они који воду користе из водовода Доња Лупљаница, Лексија, Велика Сочаница, Мишинци, Плехан и Липе воду из поменутих изворишта треба да користе као техничку све док из овог предузећа не саопште да је вода хигијенски исправна за пиће.

– Апелујемо да корисници благовремено обезбиједе неопходне количине питке воде са алтернативних (властитих) извора, све до престанка поремећаја у водоснабдијевању, које се очекује за два до три дана –  истакли су из „Комуналца“ додајући да је вода са изворишта Кораће исправна за коришћење.

Related posts

НАРЕДБА О РАДУ ТОКОМ ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА

admin

КРОВ НАД ГЛАВОМ ДОБИЈАЈУ ЈОШ 24 РАСЕЉЕНЕ ПОРОДИЦЕ

admin

Васкршњи базар уљепшава највећи хришћански празник

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još