ИЗДВОЈЕНОНовости

Воду добио 21
корисник у Николићима

За 21 домаћинство у засеоку Николићи у Агићима дошао је крај проблемима са снабдијевањем водом, а водовод дуг два километра данас је пуштен у функцију у присуству градоначелника Милорада Симића, његових сарадника, мјештана и представника „Комуналца“.

Изградња водовода, који је по већ устаљеном принципу финансиран из буџета града уз учешће мјештана, коштала је око 96.000 марака.

Мјештанин и један од чланова Грађевинског одбора за изградњу водовода Зоран Николић захвалио је свима који су допринијели да вода стигне и у Николиће, присјећајући се да је више од 15 година воду за своје домаћинство довозио у цистерни.

– Уз подршку града и градоначелника, те мјештана који су учествовали дијелом у изградњи водовода, успјели су у врло кратком року да реализујемо овај пројекат. Вода је била велика потреба и без подршке ми сами мјештани не би могли ништа да урадимо – рекао је Николић, док је

Милан Влајић додао да је овај засеок дуго чекао на воду.

– Ово је за нас велики дан, који смо ми сви у  овом сокаку годинама чекали. До сада сам се за воду сналазио на разне начине, у бурадима сам је довозио из Укрине. Сада ће нам живот бити много лакши – рекао је Влајић.

Радост због изградње водовода са мјештанима је подијелио и градоначелник Милорад Симић.

– Пројекат је коштао 96.000 КМ, од чега је град обезбиједио 64.000, а домаћини су прикупили 31.500 КМ. Сваки човјек и домаћинство које добије воду је срећа

– рекао је Симић.

Надзор над овим пројектом водила је инжињер грађевине Биљана Стојчић појаснила је детаље водовода.

– Мрежа је дуга око два километра и њоме је обухваћен 21 корисник. С обзиром да је насеље више од дистрибутивног цјевовода одакле је намјењено снабдјевање питком водом изграђено је и постројење за подизање притиска – казала је Стојчићева.  

Градска управа данас је склопила уговор о наставку изградње још једног водовода – „Липе“ који ће водом снабдјети око 40 корисника у календеровачком крају.

Related posts

Припремају се додатне мјере за празнике

admin

Почиње Васкршњи пост

admin

Видовита Раденка на превару узела више од 800.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još