ИЗДВОЈЕНОНовости

Главна улица добија
финални изглед

Улица краља Петра Првог, односно њен дио од „Хармана“ до зграде „Фемили“, полагањем првог слоја асфалта на коловоз, новим тротоарима и засађеним садницама, добила је финални изглед који ће бити употпуњен када читав пројекат буде завршен.

Кроз овај дио улице дозвољен је саобраћај у једном правцу, а дозвољено је и паркирање на лијевој страни коловоза.

Реконструкција дијела главне градске улице почела је у септембру, а радови су, како је од раније познато, подијељени у двије фазе. Први дио реконструкције подразумијевао је радове од Хармана до раскрснице улица краља Петра Првог и Јована Дучића, док ће другом фазом обухваћени радови од поменуте раскрснице до кружног тока „Рампа“.

Из Градске управе су истакли да радови теку планираном динамиком.

– Први слој асфалта је већ на улици, а други ће бити положен када завршимо и другу етапу послова. Почетак радова на другом дијелу је уговорен, али је условљен временским приликама. Такође, посађено је и дрвеће и саднице, а тренутно су у току радови на кишном колектору, који ће бити доведен до Укрине – казали су из Градске управе додавши да је у другој фази радова планирано спајање система за одводњу, с обзиром да се да је у току и обнова дијела Омладинске улице.

За нови изглед главне градске улице из буџета града издвојено је око 744.000 марака, а реконструкција степеница испред Полицијске станице вриједи нешто више од 40.000 КМ.

Прилаз Полицијској станици

Осим коловоза, главна градска улица реконструкцијом добија и нове прикључке на дистрибутивни цјевовод, нову канализациону мрежу и тротоаре, те обнову степеништа испред Полицијске станице.

– У наредном периоду биће завршен и прилаз Полицијској станици – додали су из Градске управе.

Related posts

Дио „шакалијаде“ било
више од 900 ловаца

Derventski List

Пехар подигла екипа
„ДМ Монтажа“ из Брода

Derventski List

ФОКУС ПРИВРЕДЕ НА ПРЕВАЗИЛАЖЕЊУ ПОСЉЕДИЦА КОРОНА ВИРУСА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još