ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Даривање крви,
хуманост на дјелу

Прилику да капљицама које живот значе некоме спасе живот данас је имало 90 добровољних давалаца током друге овогодишње акције даривања крви, а залихе су допуњене са 67 доза.

Прилику да допуни залихе крви искористио је Дејан Станковић, који се на списку добровољних давалаца нашо 13. пут.

– Ово је гест који може помоћи некоме и то је мој мотив – рекао је Станковић, док је Борис Башић крв даровао седми пут.

– Радо се одазивам овим акцијама, јер мислим да је то једна хумана ствар која некоме може много да значи, а мени не представља велики проблем – рекао је Башић.

Да је сваки Дервенћанин који је спреман да буде дио ове акције добродошао, поручују из Градске организације Црвеног крста.

– Ово је друга од три планиране акције у овој години и обично је током љета мањи одзив давалаца, превенствено је видљив недостатак ђака. Недавно смо помогли и да се прикупи око 40 доза крви за Бранку Тривић, па је и то једним дијелом смањило данашњи број учесника. Ипак, задовољни смо одзивом и Дервента је увијек имала традицију у даривању драгоцјене течности – рекао је секретар ове органзације Радислав Кујунџић.

Подршку акцијама даривања крви пружа и Градска управа, а градоначелник Милорад Симић упутио је ријечи хвале за све који се одазивају акцијама.

– Драго ми је да су суграђани препознали ову активност, али ми немамо проблема да се нађемо суграђанима и мимо акција. Примјер је 50-так давалаца који су се одазвали позиву за прикупљање крви за нашу суграђанку Бранку Тривић. Хвала свима који су се одазвали и свештенику Љубиши Новићу које је све организовао. То је оно што људи људима требају чинити – рекао је Симић подсјетивши да је град континуирано уз Градску организацију Црвеног крста.

– Годишње из буџета издвајамо око 60.000 КМ за ову организацију и имамо јако добру сарадњу – казао је градоначелник. 

Др Дарко Микеревић из добојске Службе за трансфузијску медицину очекује да и данашња акција буде успјешна.

– Апелујем на све који су здрави да дођу и дарују крви. То је лијеп осјећај, јер од једне јединци могу да буде спасена три живота – рекао је др Микеревић.

Related posts

Срећа је радити и
зарадити код куће

Derventski List

УМЈЕТНИЧКИ ШТИХ ДЕРВЕНТЕ ОДЗВАЊАО БАНСКИМ ДВОРОМ

admin

Расписан позив за суфинансирање боравка дјеце у приватним вртићима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još