ДруштвоРС-РЕГИЈА

Двомјесечни попуст на уређаје за наплату путарине

Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ покреће велику акцију попуста на продају таг уређаја за електронску наплату путарине на ауто-путевима Српске од 25. априла до 25. јуна, најавио је директор овог предузећа Душан Топић.

– Циљ акције јесте да се повећа број корисника електронске наплате путарине умјесто класичне наплате плаћања ручно – рекао је Топић на конференцији за новинаре у Лакташима.

Он је прецизирао да је овом акцијом дат попуст на таг уређаје 50 одсто, те да нова цијена износи 20 КМ умјесто досадашњих 40 КМ, али да је дато и 20 одсто бонуса на уплаћени износ допуне на таг уређај.

Топић је подсјетио да је ово предузеће почело са наплатом путарине на ауто-путевима Републике Српске 16. марта 2015. године.

Он је навео да је наплата путарине 2015. године износила два милиона КМ, у 2019. години 20 милиона КМ, док је прошла година завршена са приходом по том основу од 18,7 милиона КМ због пандемије вируса корона и ограниченог кретања људи.

Топић је рекао да је закључно са 31. децембром 2020. године укупан приход од наплате путарине износио 63 милиона КМ.

(Срна)

Related posts

Безбиједност грађана и организација Вашара теме састанка

admin

ДАНАС ЈЕ БАДЊИ ДАН

admin

Крунисан такмичарски
стаж дуг 20 година

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još