ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ У ВЕЛИКОЈ КЛАДУШИ О ДЕТАЉИМА САРАДЊЕ

Начелник општине Дервента Милорад Симић са сарадницима боравио је данас у службеној посјети Великој Кладуши, гдје је разговарао са начелником ове општине Фикретом Абдићем и представницима великокладушке администрације.

Повод за посјету и долазак у Велику Кладушу делегације из Дервенте био је пројекат прекограничне сарадње путем ЕУ фондова за дугорочни развој пољопривредне производње који ће реализирати Велика Кладуша у сарадњи са бројним општинама из Хрватске и Црне Горе и БиХ, а међу којима је и Дервента.

Симић је изразио задовољство што је Дервента партнер Великој Кладуши у овом пројекту прекограничне сарадње, нагласивши да Дервента посједује капацитете да подржи бројне пројекте, а поготово аграрне природе. Истакнуо је да ће настојати ову позитивну причу проширити и промовирати у свом окружењу како би се што више општина укључило у имплементацију пројекта.

– Сматрам да имамо капацитет да подржимо ове пројекте, посебно аграрне природе. Част ми је да смо се први у БиХ улључили у ову причу и потрудуцу се да је пренесемо и у окружењу. Сматрам да са добрим пројектима и идејама можемо бити добри саговорници у Бриселу – рекао је начелник Дервенте.

– Нови пројекат прекограничне сарадње који реализујемо у БиХ заједно са Хрватском и Црном Гором је везан за дугорочни развој пољопривредне производње чији је главни циљ да се велике површине неискориштеног земљишта ставе у функцију, не само дугорочног пољопривредног развоја, него и да се добију плодови који би у прерађивачкој индустрији завршили као извозни производ – казао је савјетник начелника Велике Кладуше, Ервин Абдић.

Он је додао да је међурегионална сарадња суштина овог пројекта, те да је у току завршно дефинисање одређених смјерница.

Делегација из Дервенте на састанку је упозната и са тренутним привредним амбијентом у Великој Кладуши и стањем у различитим областима.

Закључено је да је јачање сарадње у бројним областима окосница наставка сарадње двије општине.

ПОКЛОН

По окончању састанка Абдић је Симићу поклонио своју књигу „Од идола до ратног злочинца и натраг“, те у име оштинске администрације Велика Кладуша умјетничку слику са мотивом Старог града.

 

Related posts

КЉУЧНА РАНА ДЕТЕКЦИЈА ГОВОРНИХ ОДСТУПАЊА

admin

Регресирани дизел одобрен за још 44 произвођача

admin

ГЛАСАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ ДО 20. ДЕЦЕМБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još