ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ПОНОВО ДОЧЕКУЈЕ ДЈЕЦУ С КОСМЕТА

Шест локалних заједница из Републике Српске, међу којима је и Дервента, до сада је прихватило учешће у овогодишњем пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије са дјецом из Републике Српске“ који спроводи Одбор за помоћ Србима са Космета.

Тако се Дервента, међу првима, нашла у друштву општина које су спремне да учествују у овом пројекту.

– На нашу адресу дошли су дописи из Приједора, Новог Града, Шамца, Станара, Дервенте и Хан Пијеска да ће од 16. до 23. јуна, по осми пут, угостити дјецу с Косова и Метохије. Пријаве трају до 31. јануара како би имали довољно времена да организујемо овај велики пројекат – рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима са Космета Милорад Арлов.

Дервента је лани, други годину заредом, раширила руке добродошлице за малишане са Косова и Метохије, а седам дана у нашем граду боравило је 49 дјеце и њихови наставници. Дјеца су боравила код својих вршњака, а осим дервентске, имали су прилику да упознају и знаменитости из читаве Српске. Том приликом потписана је повеља о братимљењу између дервентске ОШ „Никола Тесла“ и ОШ „Вук Караџић“ из Шилова, која ће бити основ будуће сарадње између двије школе.

Related posts

Ресурсни ЦНЦ центар мјесто обуке стручних кадрова

admin

Засеок Николићи добија градску воду

admin

Овог четвртка без пијаце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još