ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ПОРУЧИЛА: СВИ СМО ИСТИ!

Центар града данас је био у знаку обиљежавања Светског дана особа са Дауновим синдромом, уз поруку да смо сви исти.

Ученици Стручне и техничке школе, заједно са професорима и педагозима, са шареним балонима у рукама и обувеним различитим чарапама, прошетали су до централног спомен – обиљежја, гдје су за чланове Удружења „Сунце“ и Центра „Будућност“, али и бројне друге суграђане, извели програм.

Предсједница Савјета ученика Стручне и техничке школе Јелена Кузмановић казала је да су се потрудили да на што бољи начин обиљеже овај дан.

– На овај  начин смо подржали, не само дјецу са Дауновим синдромом, већ сву дјецу која имају било какве сметње у развоју. Вођени смо паролом да међу нама нема разлика и да смо сви исти – истакла је Кузмановићева.

Предсједница Удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић рекла је да ово удружење међу 137 чланова има и шесторо корисника који имају Даунов синдром.

– Ово је лијеп гест ученика Стручне и техничке школе који нас је заиста обрадовао. Из Дервенте можемо послати поруку да смо сви једнаки и да се заједно дружимо и живимо, без икаквих разлика – поручила је Спасојевићева.

На платоу испред фонтане ученици су на радионици, заједно са својим другарима, израђивали честитке и друге занимљиве радове.

Related posts

САВЧИЋ ОСТАЈЕ НА ЧЕЛУ БОРС-а

admin

Животи уграђени у
темеље РС светиња

Derventski List

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još