Новости

Дневним редом доминирају планови
јавних установа и кадровска питања

Прва овогодишња сједница градског парламента биће одржана у четвртак, 2. фебруара, а пред одборницима ће се наћи 32 теме, међу којима су планови рада јавних установа и предузећа за ову годину и више кадровских питања, усаглашено је на данашњој сједници скупштинског колегијума.

На дневном реду ће се, између осталог, наћи Приједлог одлуке о поступку давања у закуп пољопривредног земљишта у својини града, као и извјештај о реализацији расподјеле подстицаја за развој пољопривреде и села у протеклој години, а ријечи ће бити и о Нацрту стратегије развоја социјалног становања од 2023. до 2031. године.

Одборници ће разматрати и програме рада и финансијске планове јавних установа за текућу годину и то Дома здравља, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Центра за културу, Спортског центра, Туристичке организације и Геронтолошког центра, те финансијски план предшколске установе „Трол“, као и Програм рада и план пословања „Дервентског листа и Радио Дервента“.

Биће разматрани и приједлози одлука о продаји двије гараже у својини града путем лицитације и о условима, начину држања и заштите паса и мачака на подручју града.

Одборници ће разматрати разрјешење вршилаца дужности чланова управних одбора Спортског центра, Центра за културу и Центра за социјални рад и именовање на ове позиције, а требало би да буде разријешен и вршилац дужности члана Управног одбора Туристичке организације, те  именован члан овог одбора.

Међу темама је и објављивање огласа за именовање два члана Градске изборне комисије и именовање Комисије за провођење поступка по огласу за именовање два члана Градске изборне комисије.

На приједлог градоначелника на дневном реду идућег засједања наћи ће се и Приједлог одлуке о оснивању форума за безбједност грађана Дервенте и Приједлог рјешења о разрјешењу вршилаца дужности чланова Управног одбора Дома здравља и именовање на те функције.

Нови одборник

На предстојећем засједању требало би да буде попуњен Клуб одборника СДС-а, који је остао упражњен послије одласка шефа овог клуба Пере Ђурића у посланичке клупе Народне скупштине РС. Нови одборник биће Славко Топаловић.

Related posts

РЕПУБЛИКА СРПСКА ДОМ СВОМ НАРОДУ ЗА СВА ВРЕМЕНА

admin

Животи деветорице
Детловчана нису узалуд угашени

Derventski List

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ ПРИСУСТВОВАЛА СВЕЧАНОСТИ У ВЕЛИКОЈ КЛАДУШИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još