ИЗДВОЈЕНОНовости

Дом здравља добија ново санитетско возило

Градоначелник Милорад Симић и директор дервентског Дома здравља Мирко Шаран потписали су данас уговор о набавци новог санитетског возила за које ће из буџета града бити издвојено 60.000 марака и то у циљу што бржег и квалитетнијег збрињавања пацијената.

Симић је истакао да се град радо одазива позивима да помогне дервентској здравственој установи.

– Додјела ових средстава није нешто што је условљено пандемијом корона вируса, већ је ријеч о показатељу добре сарадње градске управе и Дома здравља – казао је Симић подсјетивши да је у овогодишњем буџету обезбијеђено и 50.000 КМ за ову здравствену установу.

– Прије нешто више од годину одазвали смо се позиву Дома здравља и у сарадњи са здравственим радницима направили карантин који је овај буџет коштао око 40.000 марака, а недавно смо у буџету обезбиједили и 50.000 КМ за здравствене раднике који, мимо радног времена, предано раде у јеку пандемије корона вируса – казао је Симић додавши да ће град и даље, финансијском подршком, бити уз Дом здравља.

Шаран је казао да Дом здравља тренутно располаже са пет санитетских возила, истакавши да је превоз веома битна карика у збрињавању пацијената.

– Градоначелник је и раније имао слуха за наше проблеме, поготово у посљедње двије године, када је здравствени систем преоптерећен и када смо сви већ уморни и исцрпљени. Ма колико били спремни у овим тешким временима, не можемо сами све да изнесемо, али уз помоћ градоначелника и локалне заједнице у позицији смо да квалитетније обављамо своје свакодневне послове. Новац за куповину санитетског возила итекако ће добро доћи, с обзиром да су возила којима тренутно располажемо већ истрошена – рекао је Шаран.

Он је додао да би за потребе ове здравствене установе  оптимална била набавка једног санитетског возила годишње.

Related posts

Сајам привреде допринос привредном замаху Дервенте

admin

У фокусу могућности за повећање прихода локалних заједница

admin

Из Дервенте три народна посланика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još