Култура

Духовна поезија и музика
нити утакане у православље

“Вече православне духовне пјесме и поезије“ одржано је вечерас у Центру за културу, а у програму су наступили чланови Православног музичког састава „Бедем“ из Сомбора, хор Стручне и техничке школе, чланови Српслог књижевног клуба „Вихор“ и пјесници из окружења.
Вече испуњено духовним нотама и стиховима оганизовано је у сарадњи са Грaдским одбором „Ветерани Републике Српске“ и Удружењем „Европска академија српских наука и умјетности“ из Словеније, уз покровитељство градоначелника Милорада Симића.
-Овим јачамо наше свеукупно присуство уз православну цркву, али и стварамо чвршће везе са нашом матицом Србијом. То су везе на радост оних који воле да изграђују, сабиру, чувају и преносе на будуће нараштаје – казао је предсједник „Вихора“ Ненад Симић.
Горан Маринић из православног музичког састава „Бедем“ казао је да је управо наступ у Дервенти први у Републици Српској.
-С озиром да сам скоро четири године провео у Бањалуци, из искуства знам да је Српска најлепше место на свету за живот сваког Србина. Зато смо са посебном пажњом присутнима представили наш ауторски рад и песмом прославити Господа, Пресвету Богомајку и свете угоднике Божије – казао је Маринић, а оно што „Бедем“ чини аутентичним јесу аранжмани рађени искључиво за три акустичне гитаре.
-Акценат је стављен управо на лепе и угодне мелодије кроз један савременији музички израз, али који не одступа од онога што наша Православна црква благосиља и препознаје као своје – додао је Маринић.
У програму су наступили и пјесници Милорад Ђурђевић и Биљана Кајганић Добриловић.

Related posts

Изложба „Шибови 2021“ вечерас у Центру за културу

admin

Малишани се одлично снашли у свијету музике

admin

ФИЛМСКЕ НОТЕ УЉЕПШАЛЕ ВЕЧЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još