Култура

Духовна поезија и музика
нити утакане у православље

“Вече православне духовне пјесме и поезије“ одржано је вечерас у Центру за културу, а у програму су наступили чланови Православног музичког састава „Бедем“ из Сомбора, хор Стручне и техничке школе, чланови Српслог књижевног клуба „Вихор“ и пјесници из окружења.
Вече испуњено духовним нотама и стиховима оганизовано је у сарадњи са Грaдским одбором „Ветерани Републике Српске“ и Удружењем „Европска академија српских наука и умјетности“ из Словеније, уз покровитељство градоначелника Милорада Симића.
-Овим јачамо наше свеукупно присуство уз православну цркву, али и стварамо чвршће везе са нашом матицом Србијом. То су везе на радост оних који воле да изграђују, сабиру, чувају и преносе на будуће нараштаје – казао је предсједник „Вихора“ Ненад Симић.
Горан Маринић из православног музичког састава „Бедем“ казао је да је управо наступ у Дервенти први у Републици Српској.
-С озиром да сам скоро четири године провео у Бањалуци, из искуства знам да је Српска најлепше место на свету за живот сваког Србина. Зато смо са посебном пажњом присутнима представили наш ауторски рад и песмом прославити Господа, Пресвету Богомајку и свете угоднике Божије – казао је Маринић, а оно што „Бедем“ чини аутентичним јесу аранжмани рађени искључиво за три акустичне гитаре.
-Акценат је стављен управо на лепе и угодне мелодије кроз један савременији музички израз, али који не одступа од онога што наша Православна црква благосиља и препознаје као своје – додао је Маринић.
У програму су наступили и пјесници Милорад Ђурђевић и Биљана Кајганић Добриловић.

Related posts

„ВЕЛИКА РЕФОРМА“ ПОБРАЛА АПЛАУЗЕ

admin

„Ива“ музиком одушевила Дервенћане

admin

Четири изложбе славе
музејску дјелатност

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još