ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дјед Мраз дијелио пакетиће,
а малишани радост

Предстојећи новогодишњи празници били су повод да вртић „Трол“ посјети Дјед Мраз и све малишане обрадује пакетићима, а „троловци“ су овом драгом госту захвалили осмијесима и приредбом.

Празнични програм у овом вртићу, као и ранијих година, обиловао је смијехом, пјесмом и плесом у којим су уживали родитељи, баке и деке, те други гости, међу којима и представници Градске управе.

Ема Тадић једва је дочекала поклоне и фотографисање са Дједом Мразом, а Филип Зеленика додао је да зна да Дјед Мраз најављује долазак Нове године, а пакетићима обрадује сву добру дјецу.

Директорица вртића Гордана Симић казала је новогодишња приредба у „Тролу“ прилика за долазак Дједа Мраза и подјелу пакетића, којим су обрадовали више од 320 малишана, али и за представљање музичких и плесних тачака које су припремиле све вртићке групе, осим јасличке.

– Као и сваке године Градска управа и градоначелник обезбиједе пактиће за сву дјецу у вртићу, а и овог пута гости на нашој приредби била су и дјеца чији родитељи су запослени у Градској управи – казала је Симићева истакавши да су малишани са васпитачима, осим ове припредбе, припремили и наступ на градском тргу 29. децембра.

– На тај начин бићемо дио дочека дјечије нове године предстојећих празника – рекла је Симићева.

Дио новогодишње приредбе били су и малишани са потешкоћама у развоју који бораве у вртићу, а дефектолог Тијана Бојанић казала је да је дио „Тролове“ породице 20 таквих малишана.

– Са свом дјецом радимо индвидуално, односно свако од 20 дјеце има свој индивидулани програм, али најзначајније је што су они у групи са вршњацима типичног развоја. То је јако важно за њихову социјализацију – рекла је Бојанићева.

Приредби и подјели пакетића за 268 дјеце из „Трола“ и 60 малишана чији су родитељи запослени у Градској управи присуствовао је градоначелник Милорад Симић са сарадницима, те бројни родитељи.

Поклони

Градска управа је обезбиједила и ове године 700 пакетића за дјецу из вртића „Трол“, Клуба за дјецу „Бамби“, Удружења родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју и инвалидних особа „Сунце“, Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, као и дјеци чланова Удружења Рома, Савеза инвалида рада и Удружења глувих и наглувих, дјецу ратних – војних инвалида и запослених у Градској управи. 

Related posts

У Мароку сам имао осјећај да путујем кроз вријеме

admin

Електро струка дефицитарна

Derventski List

Пандемија однијела много живота, строже мјере неопходне

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još