ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дјед Мраз дијелио пакетиће,
а малишани радост

Предстојећи новогодишњи празници били су повод да вртић „Трол“ посјети Дјед Мраз и све малишане обрадује пакетићима, а „троловци“ су овом драгом госту захвалили осмијесима и приредбом.

Празнични програм у овом вртићу, као и ранијих година, обиловао је смијехом, пјесмом и плесом у којим су уживали родитељи, баке и деке, те други гости, међу којима и представници Градске управе.

Ема Тадић једва је дочекала поклоне и фотографисање са Дједом Мразом, а Филип Зеленика додао је да зна да Дјед Мраз најављује долазак Нове године, а пакетићима обрадује сву добру дјецу.

Директорица вртића Гордана Симић казала је новогодишња приредба у „Тролу“ прилика за долазак Дједа Мраза и подјелу пакетића, којим су обрадовали више од 320 малишана, али и за представљање музичких и плесних тачака које су припремиле све вртићке групе, осим јасличке.

– Као и сваке године Градска управа и градоначелник обезбиједе пактиће за сву дјецу у вртићу, а и овог пута гости на нашој приредби била су и дјеца чији родитељи су запослени у Градској управи – казала је Симићева истакавши да су малишани са васпитачима, осим ове припредбе, припремили и наступ на градском тргу 29. децембра.

– На тај начин бићемо дио дочека дјечије нове године предстојећих празника – рекла је Симићева.

Дио новогодишње приредбе били су и малишани са потешкоћама у развоју који бораве у вртићу, а дефектолог Тијана Бојанић казала је да је дио „Тролове“ породице 20 таквих малишана.

– Са свом дјецом радимо индвидуално, односно свако од 20 дјеце има свој индивидулани програм, али најзначајније је што су они у групи са вршњацима типичног развоја. То је јако важно за њихову социјализацију – рекла је Бојанићева.

Приредби и подјели пакетића за 268 дјеце из „Трола“ и 60 малишана чији су родитељи запослени у Градској управи присуствовао је градоначелник Милорад Симић са сарадницима, те бројни родитељи.

Поклони

Градска управа је обезбиједила и ове године 700 пакетића за дјецу из вртића „Трол“, Клуба за дјецу „Бамби“, Удружења родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју и инвалидних особа „Сунце“, Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, као и дјеци чланова Удружења Рома, Савеза инвалида рада и Удружења глувих и наглувих, дјецу ратних – војних инвалида и запослених у Градској управи. 

Related posts

БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН И ОВЕ ГОДИНЕ У ДЕРВЕНТИ

admin

Чамци из Дервенте плове водама широм БиХ

admin

ЗАУЗМИТЕ МЈЕСТО У МАТЕМАТИЧКОЈ РАДИОНИЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još