Култура

ЕВИТИНА НОВА ЗБИРКА ПРЕДСТАВЉЕНА У БЕОГРАДУ

Млада дервентска пјесникиња Евита Бојковац представила је на Међународном сајму књиге у Београду своју четвртку збирку пјесама под називом „Лептир сликар“.

Промоцији на штанду Републике Српске, 26. октобра, међу многобројном публиком присуствовале су и личности из културног и јавног живота, те представници књижевних клубова и издавачких кућа из Србије.

Рецензент збирке „Лептир сликар“, професор књижевности, Александар Мијалковић, казао је да га Евита подсјећа на принцезу која посматра бајковити свет са највише куле.

– И онда схвати да јој је досадно, па уместо да зевне и одспава, претвори се у ветар, па у лептира, позове јежа у госте без страха да ће јој поцепати хаљину и на крају се пресели међу звезде или у морске дубине да тамо одспава, међу неким другим звездама. У међувремену, док она лута, остави нам стихове који ће нас забавити и натерати да зажмуримо на једно око, намигнемо ноћи и заборавимо да се Евита није вратила. А никада није ни одлазила. То је магија поезије – навео је Мијалковић.

Related posts

НЕПОНОВЉИВИ НЕЛЕ ОДУШЕВИО И ОВАЈ ПУТ

admin

Сликарство и „СРП“ уоквирили културни пејзаж

admin

Ненад Милкић представио
свој књижевни опус

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još