ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАШТО ДА УПИШЕМ: МЕХАТРОНИКА

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ и Дервентски лист, пред почетак уписа ђака у средње школе, покренули су рубрику у којој ће бити представљена занимања за која се знања стичу у овој школи. Циљ је да, барем дјелимично, помогнемо будућим средњошколцима при избору занимања.

Од данас па до петка, на нашем порталу читајте шта Средњошколски центар „Михајло Пупин“ нуди својим ђацима у различитим струкама.

МЕХАТРОНИКА

Мехатроника је мултидисциплинарна техничка и инжињерска дисциплина која спаја принципе механике, електронике, компјутерског инжињерства и роботике.

Ова грана науке ученику нуди могућност дизајнирања, развоја  и тестирања великог броја аутономних програмираних индустријских машина које готово саме раде (ЦНЦ машине, индустријски и мобилни роботи), могућност рада на пољу  вјештачке интелигенције, електронике, информационих технологија, програмирања, машинства, енергетике, као и у многим другим областима.

Ученици који се школују у области мехатронике треба да стекну техничке способности, те способности логичког закључивања, рада на различитим пројектима, као и у групном, односно тимском раду, а тако је организована и сама настава.

Остварени мехатроничари способни су да раде у различитим областима великих вриједности као што су авионска и аутомобилска индустрија, хемијска обрада, нанотехнологија, аутоматизација, роботика и многе друге које су присутне и тражене како код нас тако и у свијету. Сада и нове генерације имају привилегију да похађају овај електротехнички смјер у Средњошколском центру „Михајло Пупин“.

ИСКУСТВА УЧЕНИКА НА ЛИНКУ ИСПОД

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=452532192147724&id=343545183046426&__xts__[0]=68.ARBjTbdRxprTXgCEWkDII35T-cbRRiCYkm6rjc1GySqa3aENWEGOZsayhC1puWdfcb4a8_nPs6LBDQLnFfFOL9LS5h7hBSTIevwj05ZjEh-6a0FXxWIEEI04lUaviseOb7lGq71GWNLUthRvai4FFvpABbxxOPVKnD1uN4qsijdUcs1Z9FNaQkwp3wQRtVULMnjF6yT83-xAjFvYNlPe2zgy3L1e3DqpU8ASTGq73XiaZRO6_qopfSNGwxsNwgQAkFbj47GSMTtf02MgrxXxIBKvbcJb94B7hZLQ2bi5wvt3XdSsfsELXDiytqng3hCwNB5GtVArkB3a-0SLSdU&__tn__=-R

ЗАПРАТИТЕ УЧЕНИКЕ МЕХАТРОНИКЕ 

https://instagram.com/mechatronics_lab_derventa?igshid=1ct9rvy0v4eie                                                   https://www.facebook.com/Mechatronics–Laboratory-Derventa-343545183046426/

 

Related posts

Награде из Дубаија доказ да
квалитетно образовање брише границе

Derventski List

Република Српска је
слободна и трајна

Derventski List

ОРИЛА СЕ ЕТНО ПЈЕСМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još