ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАШТО ДА УПИШЕМ: ТЕХНИЧАР ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКЕ

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ и Дервентски лист, пред почетак уписа ђака у средње школе, покренули су рубрику у којој ће бити представљена занимања за која се знања стичу у овој школи. Циљ је да, барем дјелимично, помогнемо будућим средњошколцима при избору занимања.

На нашем порталу читајте шта Средњошколски центар „Михајло Пупин“ нуди својим ђацима у различитим струкама.

ТЕХНИЧАР ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКЕ

Ученици деветих разреда показују велико интересовање за упис у ово четворогодишње занимање. Техничар електроенергетике је занимање у оквиру електротехничке школе која припада ЈУ СШЦ „Михајло Пупин“, атрактивно је и увијек у тренду.

Завршетком школовања техничар електроенергетике стиче знање које му омогућава проналажење запослења у привредним субјектима који се баве производњом, преносом, дистрибуцијом и коришћењем електричне енергије.

Завршетком средњошколског образовања отвара се могућност уписа на факултет.

Техничар електроенергетике може покренути властити посао (изградња електричних инсталација, поправак електричних уређаја, ремонт, одржавање итд), а сва занимања из области електроенергетике омогућавају добру зараду, брзо запослење и могућност додатног усавршавања.

Related posts

Поштујући ближње остајемо на стази хришћанства

admin

„Омладинска банка“ подршка младима Дервенћанима

admin

Срећан ти рођендан Републико!

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još