ИЗДВОЈЕНОНовости

За највиша признања града пристигла три приједлога

Комисија за награде и признања Скупштине града констатовала је на данашњој сједници да су на јавни позив за додјелу највиших градских признања пристигла три приједлога, од којих ће један у даљу процедуру.
Наиме, на сједници је констатовано да су приједлоге доставили Градски одбор СНСД-а за додјелу Великогоспојинске повеље са златним грбом града Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, Градски одбор СДС-а предложио је да Захвалница буде додијељена Сави Вајићу, док је група грађана за овогодишњег носиоца Захвалнице или Великогоспојинске повеље предложила Небојшу Гибаницу.
-На сједници смо констатовали да је приједлог за додјелу Великогоспојинске повеље Народној библиотеци благовремен и достављен у писаној форми са образложењем и у складу са одлуком и јавним позивом и на сљедећој сједници утврђиваћемо приједлог одлуке о додјељивању – рекао је предсједник комисије Давор Симић.
С друге стране, комисија је констатовала да група грађана није овлаштени предлагач за додјелу градских признања, те да приједлог да се једно или друго признање додијели Небојши Гибаници није у складу са одлуком о додјели признања града.
-У члану 17. се наводи ко све може да предложи кандидате за градска признања, а међу њима није група грађана, тако да смо констатовали да овај приједлог није у складу са Одлуком о додјели признања и да не иде у даљу процедуру. Комисија је већином гласова донијела одлуку да у даљу процедуру не иде ни приједлог да се Сави Вајићу додијели захвалница из разлога што се у образложењу не наводе критеријуми који би се могли подвести под члан 15. одлуке у којем се дефинишу критеријуми за додјелу Захвалнице – рекао је Симић.
На идућој сједници комисије требало би да буду разматране даље процедуре које се односе на дефинисање приједлога за додјелу Великогоспојинске повеље, а који се упућује Скупштини града на одлучивање.

Related posts

Бесједе и пјесме
оживјеле дух Видовдана

Derventski List

ОБИЉЕЖЕН ДАН И СЛАВА ЦЕНТРА „БУДУЋНОСТ“

admin

Приредбом и базаром обиљежен Дан школе (Фото)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još