EкономијаРС-РЕГИЈА

За подршку малим и средњим фирмама више од милион КМ

Министарство привреде и предузетништва РС објавило је данас јавни позив за додјелу подстицаја за мала и средња предузећа и то за подршку јачању, развоју, промоцији и динамичнијем расту овог сектора привреде.

– За подстицаје за дигиталну трансформацију, техничке иновације и очување старих и умјетничких заната и домаће радиности планирана су средства у износу од 820.000 КМ, док су за подстицаје за организовање заједничког наступа МСП на сајму, односно изложби и за организовање сајма, односно конференције, планирана средства у износу од 187.000 КМ – саопштено је из министарства.

Подстицајима који за предмет имају дигиталну трансформацију суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 10.000 до 30.000 КМ.

Подстицајима који за предмет имају техничку иновацију суфинансирају се искључиво завршени пројекти са 50 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 3.000 до 60.000 КМ.

За очување старих и умјетничких заната и домаће радиности суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 1.000  до 5.000 КМ.

За организовање заједничког наступа МСП на сајму, односно изложби, суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 7.000 до 30.000 марака.

За организовање сајма, односно конференције суфинансирају се и завршени и нови пројекти, са 50 одсто од вриједности оправданих улагања за завршене пројекте и 80 одсто од вриједности оправданих улагања за нове пројекте, при чему вриједност оправданих улагања може бити у распону од 7.000 до 30.000 КМ.

Јавни позив отворен је 15 данa од дана објављивања, односно до 25. августа, а детаљи о условима, критеријумима и поступку додјеле подстицајних средстава, као и сви потребни обрасци за подносиоце захтјева, налазе се на интернет страници Министарства привреде и предузетништва.

Related posts

ПЛАНТАЖЕ ЉЕШНИКА ЗНАЧАЈАН ПОТЕНЦИЈАЛ

admin

БЕНЕДИ ЂУКАНОВИЋ СЕ ПРЕДАО, ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК ПРИВОЂЕЊА (ВИДЕО)

admin

Привредници да поднесу захтјеве за помоћ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još