EкономијаРС-РЕГИЈА

За подршку малим и средњим фирмама више од милион КМ

Министарство привреде и предузетништва РС објавило је данас јавни позив за додјелу подстицаја за мала и средња предузећа и то за подршку јачању, развоју, промоцији и динамичнијем расту овог сектора привреде.

– За подстицаје за дигиталну трансформацију, техничке иновације и очување старих и умјетничких заната и домаће радиности планирана су средства у износу од 820.000 КМ, док су за подстицаје за организовање заједничког наступа МСП на сајму, односно изложби и за организовање сајма, односно конференције, планирана средства у износу од 187.000 КМ – саопштено је из министарства.

Подстицајима који за предмет имају дигиталну трансформацију суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 10.000 до 30.000 КМ.

Подстицајима који за предмет имају техничку иновацију суфинансирају се искључиво завршени пројекти са 50 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 3.000 до 60.000 КМ.

За очување старих и умјетничких заната и домаће радиности суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 1.000  до 5.000 КМ.

За организовање заједничког наступа МСП на сајму, односно изложби, суфинансирају се искључиво нови пројекти са 80 одсто од вриједности оправданих улагања, која могу бити у распону од 7.000 до 30.000 марака.

За организовање сајма, односно конференције суфинансирају се и завршени и нови пројекти, са 50 одсто од вриједности оправданих улагања за завршене пројекте и 80 одсто од вриједности оправданих улагања за нове пројекте, при чему вриједност оправданих улагања може бити у распону од 7.000 до 30.000 КМ.

Јавни позив отворен је 15 данa од дана објављивања, односно до 25. августа, а детаљи о условима, критеријумима и поступку додјеле подстицајних средстава, као и сви потребни обрасци за подносиоце захтјева, налазе се на интернет страници Министарства привреде и предузетништва.

Related posts

„Сбербанка“ у наредних 48 часова ради у измијењеном режиму

admin

Поново обавезне маске у
здравственим установама

Derventski List

Повећање плата за 100 КМ у више сектора

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još