Eкономија

За три дервентске фирме
признање „Kапетан Миша“

Престижно признање „Kапетан Миша Анастасијевић“ уручено је данас директору предузећа „Мрежа нетворк“ из Дервенте Зорану Тошићу, директору предузећа „Метал технологија“ Немањи Миланковићy и представницима компаније „Фрукта трејд“ на свечаности која је одржана у просторијама Подручне привредне коморе Добој.

Признање „Kапетан Миша“ дио је пројекта „Пут ка врху“ насталог у Новом Саду 2000. године са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије и региона, а један од носилаца пројекта је „Медија Инвент“ из Новог Сада.
У образложењу признања истакнуто је да је предузеће „Мрежа нетворк“ награду заслужило за успјешну примјену дигитализације и највиших међународних стандарда у пословању, а директор Зоран Тошић навео је да ова компанија запошљава 320 радника у ауто-индустрији и индустрији грађевинских и тешких машина и да је врло експонирана на европском тржишту, а у Републици Српској је међу пет најбољих фирми.

-Покушавамо да стигнемо све трендове и будемо конкурентни с обзиром да наша фирма ради за највеће увознике електтоиндустрије и електрокаблова – изјавио је Тошић, који је истакао да је награда и престиж, али и обавеза.

Директор „Метал Технологије“ Немања Миланковић рекао је да ова извозно орјентисана компанија са 50 радника планира проширење капацитета, а захваљујући доброј процјени тржишта немају проблема са неопходним сировинама и радном снагом.
Kомпанији „Фрукта трејд“ из Дервенте признање је додјељено као лидеру у секторима производње, малопродаје и велепродаје.
Предсједник Подручне привредне коморе Добој Радован Пазуревић казао је да су сви номивани заслужили признање, те указао на све изазове са којима се данас суочава привреда, а један од главних је недостатак радне снаге.

Related posts

ДЕРВЕНТА ПРИМАМЉИВА ЗА ПОЉСКИ КАПИТАЛ

admin

Разматрана могућност скраћења или укидања рада недјељом

admin

Дервентска привреда чврсто стоји на ногама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još