Eкономија

За три дервентске фирме
признање „Kапетан Миша“

Престижно признање „Kапетан Миша Анастасијевић“ уручено је данас директору предузећа „Мрежа нетворк“ из Дервенте Зорану Тошићу, директору предузећа „Метал технологија“ Немањи Миланковићy и представницима компаније „Фрукта трејд“ на свечаности која је одржана у просторијама Подручне привредне коморе Добој.

Признање „Kапетан Миша“ дио је пројекта „Пут ка врху“ насталог у Новом Саду 2000. године са основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије и региона, а један од носилаца пројекта је „Медија Инвент“ из Новог Сада.
У образложењу признања истакнуто је да је предузеће „Мрежа нетворк“ награду заслужило за успјешну примјену дигитализације и највиших међународних стандарда у пословању, а директор Зоран Тошић навео је да ова компанија запошљава 320 радника у ауто-индустрији и индустрији грађевинских и тешких машина и да је врло експонирана на европском тржишту, а у Републици Српској је међу пет најбољих фирми.

-Покушавамо да стигнемо све трендове и будемо конкурентни с обзиром да наша фирма ради за највеће увознике електтоиндустрије и електрокаблова – изјавио је Тошић, који је истакао да је награда и престиж, али и обавеза.

Директор „Метал Технологије“ Немања Миланковић рекао је да ова извозно орјентисана компанија са 50 радника планира проширење капацитета, а захваљујући доброј процјени тржишта немају проблема са неопходним сировинама и радном снагом.
Kомпанији „Фрукта трејд“ из Дервенте признање је додјељено као лидеру у секторима производње, малопродаје и велепродаје.
Предсједник Подручне привредне коморе Добој Радован Пазуревић казао је да су сви номивани заслужили признање, те указао на све изазове са којима се данас суочава привреда, а један од главних је недостатак радне снаге.

Related posts

ПОЛОВИНА ИНВЕСТИТОРА ОДГОДИЛА ИЛИ ОДУСТАЛА ОД УЛАГАЊА

admin

Без значајног појефтињења горива у Дервенти

admin

Недостају кадрови металске струке, обућари и грађевинци

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još