Друштво

Злато на Мајским
музичким свечаностима

Наступ пјевачке групе Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ на 22. Мајским музичким свечаностима у Бијељини крунисан је златном медаљом са високом оцјеном трочланог жирија.

Чланице групе представиле су се репертоаром који је обухватао пет пјесама у категорији „фолклор“, а у изузетно јакој конкуренцији, заслужиле су прво мјесто.

– Чланице пјевачке групе, под умјетничким руковођењем професорице Милијане Жунић, доказ су да љубав према музици, те упоран и континуиран рад увијек буду препознат и и награђени – казали су из друштва.

Ова манифестација у организацији СПД „Србадија“, ове године окупила је рекордних 47 хорова, пјевачких група и састава из Србије, Хрватске и БиХ које су се такмичиле у десет категорија, а пјевачка група СКУД-а „Дервента“ и прошле године је остварила запажен наступ учешћем на овој манифестацији освојивши сребрну медаљу.

Related posts

Приредбом и базаром обиљежен Дан школе (Фото)

admin

БЕРАЧИ ГЉИВА ОКУПИРАЛИ ШУМЕ

admin

Забрањен увоз 1.000 кг сјемена грашка

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još