Друштво

Интензивирати рад
у корист пољопривреде

Управни одбор Кластера добојске регије „Пољокласт“ на данашњем састанку у Дервенти усагласио је потребу интензивнијег рада у циљу повећања пољопривредне производње.

Домаћин сједнице кластера који покрива подручје 11 локалних заједница у добојској регији, било је Одјељење  за привреду и друштвене дјелатности Градске управе. Кластер је основан у циљу интезивнијег приступа припреми и реализацији пројеката, повећању активности на промоцији и брендирању, организовања сајмова и организовање обука пољопривредних произвођача.

– На сједници Управог одбора усвојен је извјештај о раду кластера за претходну годину, план активности за 2024. годину, те одлука о висини годишње чланарине. Такође, усагласили смо се да у наредном периоду интензивирамо рад и промоцију кластера како би утицали на повећање пољопривредне производње – рекао је предсједник Управног одбора „Пољокласта“ Вид Ракић.

Менаџер кластера Јулијана Петровић истакла је да ће једна од активности у овој годин бити заштита дервентског производа.

– Покренућемо инцијативу географске заштите календеровачког сира, којем треба посветити већу пажњу како би се задржала његова производња, а потом и проширила  – рекла је Петровићева.

 „Пољокласт“ је основан је 2019. године, а чине га пољопривредни субјекти, удружења, задруге, индивидуални пољопривредни произвођачи и управе градова Добој и Дервента и општина Модрича, Теслић, Петрово, Шамац, Брод, Станари, Доњи Жабар, Пелагићево и Вукосавље.  

Related posts

Вожњом бадњака најављују најрадоснији празник

admin

Дуге листе чекања за никад скупљи огрев

admin

Вишејезичност немјерљиво богатство сваког друштва

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još