Друштво

Интензивирати рад
у корист пољопривреде

Управни одбор Кластера добојске регије „Пољокласт“ на данашњем састанку у Дервенти усагласио је потребу интензивнијег рада у циљу повећања пољопривредне производње.

Домаћин сједнице кластера који покрива подручје 11 локалних заједница у добојској регији, било је Одјељење  за привреду и друштвене дјелатности Градске управе. Кластер је основан у циљу интезивнијег приступа припреми и реализацији пројеката, повећању активности на промоцији и брендирању, организовања сајмова и организовање обука пољопривредних произвођача.

– На сједници Управог одбора усвојен је извјештај о раду кластера за претходну годину, план активности за 2024. годину, те одлука о висини годишње чланарине. Такође, усагласили смо се да у наредном периоду интензивирамо рад и промоцију кластера како би утицали на повећање пољопривредне производње – рекао је предсједник Управног одбора „Пољокласта“ Вид Ракић.

Менаџер кластера Јулијана Петровић истакла је да ће једна од активности у овој годин бити заштита дервентског производа.

– Покренућемо инцијативу географске заштите календеровачког сира, којем треба посветити већу пажњу како би се задржала његова производња, а потом и проширила  – рекла је Петровићева.

 „Пољокласт“ је основан је 2019. године, а чине га пољопривредни субјекти, удружења, задруге, индивидуални пољопривредни произвођачи и управе градова Добој и Дервента и општина Модрича, Теслић, Петрово, Шамац, Брод, Станари, Доњи Жабар, Пелагићево и Вукосавље.  

Related posts

СПРЕМНЕ ВИРТУЕЛНЕ ШЕТЊЕ КРОЗ ЗАНИМАЊА

admin

Достојно представили своју школу и град

admin

Маленој Аријани потребна
помоћ добрих људи

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još