ИЗДВОЈЕНОНовости

КАРАЏИЋ: ПРЕСУДА НЕМА ВЕЗЕ СА ПРАВДОМ

„Пресуда нема везе са правдом“, прва је изјава првог предсједника Републике Српске Радована Караџића послије данашње другостепене пресуде којом га је суд у Хагу осудио на доживотни затвор.

Ове ријечи медијима је пренио његов адвокат Горан Петронијевић, који је са Караџићем био у судници током изрицања пресуде.

Другостепена пресуда изречена је након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.

Потврђена је првостепена пресуда којом је Караџић проглашен кривим за “геноцид на подручју Сребренице 1995. Године”, нападе на цивиле током опсаде Сарајева и узимање припадника мировних снага УН за таоце.

Жалбено вијеће одбацило је жалбу Тужилаштва и потврдило првостепену пресуду којом је Караџић ослобођен за наводни геноцид у другим општинама у БиХ током 1992. године.

Одбачен је и Караџићев захтјев за смањење казне.

Послије изрицања пресуде услиједиле су бројне реакције домаћих и страних званичника, а представници Републике Српске редом су поручили да се ради о пресуди политичког суда у којем не станују ни право ни правда.

(Агенције)

Related posts

Савко Пећић уз војне почасти испраћен на вјечни починак

admin

АУДИЦИЈА ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“ 30. ЈАНУАРА

admin

СВАКИ ДРУГИ УЧЕНИК У БиХ ФУНКЦИОНАЛНО НЕПИСМЕН

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: