Култура

Концерт „Мој пријатељ клавир“ вечерас

Концерт под називом „Мој пријатељ клавир“ на којем ће се представити десетак ученика који похађају Основну музичку школу у Дервенти у класи Драгане Латиновић, биће одржан вечерас у  Центру за културу.

Ученици узраста од првог до шестог разреда пред публиком ће извести репертоар испуњен дјелима познатих композитора Јохана Себастијана Баха, Фредерика Шопена, Јозефа Хајдна, Муциа Клементија и других, а љубитељи музике имаће прилику да послушају и клавирске изведбе Драгане Латиновић.

Латиновићева је 2021. године дипломирала на Академији умјетности у Бањалуци у класи мр Сњежане Поповић Вулета и стекла звање дипломирани музички извођач – пијаниста. Током вишегодишњег музичког образовања учествовала је на бројним мајсторским курсевима истакнутих пијаниста, као што су Александар Сердар (Србија), Владо Милошевић (Србија), Марија Њемцова (Русија), Ненад Качар (Хрватска) и други, а публици се представила на бројним манифестацијама, концертима и фестивалима.

Почетак концерта у Центру за културу предвиђен је у  19 часова, а улаз је бесплатан.

Related posts

ЕВИТИНИ „КАМЕНЧИЋИ“ НАЈБОЉА ПРИЧА ЗА ДЈЕЦУ

admin

ПРЕДСТАВЉЕНО 800 ГОДИНА СПЦ

admin

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДУШЕВИЛИ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još