Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОСпорт

„Краљица спортова“ царовала
улицама Дервенте

Друга улична трка у Дервенти окупила је данас више од 500 учесника из Републике Српске, ФБиХ, Црне Горе и Србије, настављајући традицију која је обновљена прошле године, а коју су Дервенћани са пуно љубави његовали прије рата.
Организаторску палицу спортског догађаја који је изазвао интересовање бројних такмичара, али и суграђана, понио је Атлетски клуб „Дервента“ уз Туристичку организацију града, те подршку Градске управе и локалних привредника.
Отварајући трку замјеник градоначелника Синиша Јефтић изразио је задовољство бројем учесника, али и обнављањем традиције.
-Поново је „краљица спортова“ у Дервенти. Задовољни смо бројем учесника, и пружили смо подршку организаторима и свим учесницима, заслужним да се манифестација врати на улице Дервенте. Регистрацијом Атлетског клуба стварају се услови за промоцију и популаризацију овог спорта – казао је Јефтић наводећи да се активно ради на развоју инфраструктуре и стварања још више могућности за спорт.
Тренер дервенстког Атлетског клуба Далибор Врховац казао је да је клуб уз помоћ Градске управе и Туристичке организације града успио да реализује цијели пројекат.

-Са нама су данас били такмичари из Србије, Хрватске, Црне Горе, и многих градова БиХ и РС. Имали смо више од 500 учесника и то је нешто више него прошле године – казао је Врховац изражавајући наду да ће сваке наредне године трка окупљати све више учесника.
-Надам се да ће наредних година да учешће узму и такмичари не само са простора бивше Југославије, већ из многих крајева Европе. Постојање ове трке много значи не само за атлетику, већ за цијели спорт Детвенте – казао је Врховац.
Предсједник Атлетског савеза БиХ и Републике Српске Душко Ивичић казао је да је Дервента традиционално добар домаћин и да је ове године улична трка подигнута на виши ниво када је у питању цијела организација, али и број учесника.
-Захвалност дугујемп свима који су на овакав лијеп начин приредили ову уличну трку. Нама у Атлетском савезу много значи јер је ово промоција града и атлетике, али и спорта уопште – казао је Ивичић.

Резултати

У конкуренцији сениорки на 2.000 метара прво мјесто освојила је Јелена Гајић, друго Теа Фабер, а треће Слађана Стаменковић, а код сениора на 3.000 метара прво мјесто освојио је Урош Гутић, други је био Младен Самарџић, а на трећем мјесту Иван Бубнов.
У конкуренцији ветеранки на 2.000 метара прво мјесто је освојила Милијана Жунић, друго Зорица Будишић, а на трећем мјесту је била Анкица Бијелић.
Код ветерана најбржи на 3.000 метара је био Жељко Петровић, друго мјесто освојио је Дејан Пијетловић, а треће Дејан Врајић.
Код јуниорки на 1.000 метара прво мјесто освојила је Теодора Милојевић, друга је Тамара Малић, а на трећем мјесту Анастасија Павловић, а код код јуниора Илхан Хатић.

 

Related posts

Ко отвори срце за традиционалну музику увијек јој се враћа

admin

ДЕРВЕНТА ПОСТАЈЕ ГРАД

admin

СПУСТОМ ЧАМЦИМА ИСТРАЖУЈУ ТАЈНЕ УКРИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još