Култура

Књижевност Александре
Мариловић стиже до Русије

Дервентска књижевница Александра Мариловић представљаће Републику Српску у оквиру пројекта „Петербург чита – бирамо најбољег страног писца“, а њена књига „Говорим другим језиком“ наћи ће се на полицама одјељења књижевности на страним језицима библиотеке „Мајаковски“ у Санкт Петербургу.

Пројекат избора најбољег страног писца води Представништво Републике Српске у Русији поводом Међународног дана матерњег језика у Санкт Петербургу, а ријеч је о значајном признању књижевном стваралаштву дервентске књижевнице.

– Есеји из моје књиге „Говорим другим језиком“, који обухватају  најразноврсније теме од арт терапије, преко разноврсних питања језика и обраде књижевних дјела те њихове примјене у стварној животној пракси, захваљујући овом избору биће читани у Санкт Петербургу. Током година биће одржане и видео – конференције и љетња читања на којим ће глумци из петербуршких позоришта читати изабране одломке. Књига ће своје мјесто наћи и на полицама петербуршке библиотеке „Мајаковски“ на одјељењу књижевности на страним језицима библиотеке – казала је Мариловићева додавши да је изузетно срећна што јој је један од њених најдражих бунтовних пјесника Владимир Мајаковски отворио своја врата.

–  Толико тога имамо да кажемо једно другоме. Веома сам срећна што се испред мога труда ограде и живице саме расклапају. Надам се да то никада неће добити погрешан акорд сујете – рекла је Мариловићева.

Сарадња

Захваљујући сарадњи са издавачком кућом „University press“ из Сарајева дјела ове дервентске књижевнице могла би да пронађу пут и до библиотека широм свијета.

Related posts

„Седам Снежана и патуљак“
oкупани хумором и овацијама

Derventski List

Фестивал етно – пјесме у суботу

admin

Сликари ће четири дана
стварати на „Патковачи“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još