EкономијаИЗДВОЈЕНО

„К-УНИ ПЛУС“ ЛИДЕР У БиХ ПО ПРИХОДУ И ИЗВОЗУ

Дервентска фирма „К-уни плус“ лидер је у БиХ по оствареном приходу и извозу у 2018. години у категорији средњих предузећа.

Додјела признања „100 највећих у БиХ“ у сриједу увече у Сарајеву окупила је 450 најистакнутијих људи из привреде БиХ који воде мала, средња и велика предузећа која су рангирана у категоријама по укупном приходу, добити, извозу и инвестицијама готовинског тока.

Признање „100 највећих у БиХ“ у рангирању великих предузећа добили су „Аутоцесте ФБиХ“ за остварену добит у прошлој години од 117,5 милиона КМ, на другом мјесту је компанија „Бинго“ са нето добити од 76,4 милиона КМ, а на трећем мјесту „Телеком Српске“ са 61,7 милиона КМ.

На ранг-листи средњих предузећа по укупном приходу у 2018. години прво мјесто освојио је „К-уни плус“ из Дервента са приходом од 27,4 милиона КМ, а прво мјесто заслужили су и у категорији највећег извозника међу средњим предузећима са укупним извозом од 25,7 милиона КМ.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ у техничком мандату Мирко Шаровић рекао је да су 100 најбољих компанија, али и све оне које су биле номиноване, носиоци развоја и просперитета цијеле БиХ.

Организатор манифестације су „Пословне новине“ суорганизатор Спољнотрговинска комора БиХ, уз подршку бонитетне агенције „ЛРЦ“ и партнерства са Адико банком и „Евро експрес“ брзом поштом.

http://www.rtrs.tv

 

Related posts

БЕЗ НОВИХ СЛУЧАЈЕВА КОРОНА ВИРУСА У ДЕРВЕНТИ

admin

Тротоар спаја нови кружни ток са Улицом 1. маја

admin

Списак усвојених капиталних пројеката

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još