Култура

Лепеза сликарских дјела изложена пред Дервенћане

Центар за културу од вечерас је домаћин изложбе слика Зорана Гојковића, чија дјела Дервенћани могу да погледају до 20. октобра.
Ради се о другој самосталној изложби овог умјетника у Дервенти, те је својеврстан пресјек радова од 2014. године до данас.
– Из сваке године има по нека слика. Има ту и уља и акрила, али и комбинација. Тематски, има доста пејзажа, фигура људи и животиња, али и цвијећа, јер ме тренутно ти мотиви највише привлаче – казао је аутор.
Гојковић се сликарством бави четири деценије, а по струци је машински инжењер. Прву самосталну изложбу својих дјела у Дервенти је имао прије скоро деценију.
Редован је учесник ликовне колоније „Патковача“, али и многих других колонија.
Много техника је примјењивао, од скица и цртежа оловком, до туша, а учећи занат од старијих колега, прешао је на суве боје и пастел. Са временом је комбиновао технике, дуже вријеме је сликао уљем на платну, али посљедњих година преферира акрил на платну и картону.

Related posts

Изложба слика полазника
сликарских радионица вечерас

Derventski List

Изложбом дјела Саше Богдана отворена ликовна колонија „Патковача“

admin

„Басном из мог дворишта“ одушевили публику

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još